Цвітна капуста під соусом

Ніжно-легка цвітна капуста в соусі, запечена під сиром в духовці. З таким гарніром і м’яса не треба! Це – по-справжньому смачна і корисна страва.

Цвітна капуста під соусом

Склад:

  • Половина середньої головки цвітної капусти,
  • середні картоплини – 4 шт.,
  • дрібка мускатного горіха,
  • вершкове масло – 30 г,
  • молоко – 150 мл,
  • яйця – 2 шт.,
  • твердий сир – 50-70 г,
  • сіль,
  • перець,
  • варені лісові гриби – 100 г.

Приготування

Картоплю зварити в підсоленій воді, збити її міксером з маслом і молоком до консистенції дуже густої сметани, всипати мускатний горіх.

На водяній бані зварити цвітну капусту до напівготовності.

Гриби (свіжі або заморожені) зварити в підсоленій воді, воду злити, гриби промити.

У мисці збити виделкою яйця, додати туди половину натертого сиру і влити молоко, поперчити. Можна не солити, солі достатньо в сирі.

У форму викласти цвітну капусту і гриби, посипати сіллю, перемішати і рівномірно розподілити по формі. Картопляну суміш з’єднати зі збитим яйцем, сиром і молоком, ретельно перемішати, вилити у форму. Поставити її в розігріту до 180 °С духовку на 20-25 хв.

Готову запіканку посипати сиром, що залишився, і поставити в духовку ще на 5 хв. при включеному режимі «гриль».

Подавати можна і гарячою, і холодною.

«Погляд часу» №40-30.09.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *