Цвітна капуста під соусом
Ніжно-легка цвітна капуста в соусі, запечена під сиром в духовці. З таким гарніром і м’яса не треба! Це – по-справжньому смачна і корисна страва.

Склад:
- Половина середньої головки цвітної капусти,
- середні картоплини – 4 шт.,
- дрібка мускатного горіха,
- вершкове масло – 30 г,
- молоко – 150 мл,
- яйця – 2 шт.,
- твердий сир – 50-70 г,
- сіль,
- перець,
- варені лісові гриби – 100 г.
Приготування
Картоплю зварити в підсоленій воді, збити її міксером з маслом і молоком до консистенції дуже густої сметани, всипати мускатний горіх.
На водяній бані зварити цвітну капусту до напівготовності.
Гриби (свіжі або заморожені) зварити в підсоленій воді, воду злити, гриби промити.
У мисці збити виделкою яйця, додати туди половину натертого сиру і влити молоко, поперчити. Можна не солити, солі достатньо в сирі.
У форму викласти цвітну капусту і гриби, посипати сіллю, перемішати і рівномірно розподілити по формі. Картопляну суміш з’єднати зі збитим яйцем, сиром і молоком, ретельно перемішати, вилити у форму. Поставити її в розігріту до 180 °С духовку на 20-25 хв.
Готову запіканку посипати сиром, що залишився, і поставити в духовку ще на 5 хв. при включеному режимі «гриль».
Подавати можна і гарячою, і холодною.
«Погляд часу» №40-30.09.2021