Цвітна капуста з сиром

Найпростіше обсмажити цвітну капусту у клярі чи додати до супу. Але цей рецепт приготування цвітної капусти в духовці не залишить вас байдужими.
Склад:
- Цвітна капуста – 500 г,
- твердий сир – 100 г,
- сметана – 3 ст. л.,
- яйце, часник – 2 зуб.,
- вершкове масло – 2 ст. л.,
- кріп – 2 ст. л.,
- панірувальні сухарі – 40 г,
- сіль,
- перець.
Приготування:
Поставте на вогонь підсолену воду.
Розділіть капусту на суцвіття.
Коли вода закипить, відправте туди капусту і варіть 3-4 хв.
Щоб капуста при варінні не потемніла, у воду можна додати трохи лимонного соку.
Помістіть капусту в друшляк, щоб стекла вода.
Розігрійте духовку до 180 ºС. Форму для випічки змастіть вершковим маслом, викладіть капусту.
У мисці збийте яйце зі сметаною, додайте часник, кріп, посоліть і поперчіть. Готовим соусом залийте капусту і щедро посипте тертим сиром і сухариками.
Запікайте в духовці 15 хв. до золотистої скоринки.
Читайте також: Приголомшливі мафіни з цвітної капусти
«УЮТ» №19-07.05.2020