Турецькі булочки

Турецькі булочки

Погача – випічка з начинкою – дуже популярна. Страва нерідко відрізняється і складом начинки, і зовнішнім виглядом: може бути представлена невеликими булочками або пиріжками, або ж величезними короваями.
Для начинки підійде як твердий сир, так і солонуваті сири, на кшталт бринзи. Можна додавати зелень, і не тільки в начинку, але й у тісто. Погачу в Туреччині зазвичай подають на сніданок або до ланчу. Запивають гарячим чаєм.

  • Яйця – 2 шт.,
  • вершкове масло – 150 г,
  • оливкова олія – 0,5 скл.,
  • молоко – 0,5 скл.,
  • кефір – 1 скл.,
  • розпушувач – 15 г,
  • борошно – 3,5-4 скл.,
  • цукор – 2 ч. л.,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • твердий сир – 200 г,
  • кунжут.

Збийте одне яйце з цукром і сіллю. Додайте розтоплене вершкове масло (або маргарин), молоко й оливкову олію. Борошно з половиною розпушувача додайте до рідкої маси і замісіть м’яке тісто. Дайте йому трохи відпочити в холодильнику (15-20 хв.).

Тим часом підготуйте начинку. Сир натріть на тертці, додайте до нього решту розпушувача. Яйце розділіть на білок і жовток (останній залиште для змащування булочок). Білок збийте і додайте в сир, перемішайте. За бажанням у начинку можете додати зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля).

Тісто розділіть на 12-16 частин. Кожну частину розімніть руками (або розкачайте) у невеликий коржик. У центр кожного викладіть начинку. Защипніть краї і перекладіть виріб на деко, застелене пергаментом, защипом униз. Кожну булочку змастіть збитим жовтком, посипте кунжутом. Поставте в попередньо розігріту до 190 оС духовку. Випікайте до рум’яності булочок 30-35 хв.

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest