Турецький суп із куркою
Цей суп зігріє в холодні дні Й порадує своїм особливим смаком.
Склад:
- Вода – 2 л,
- куряче філе – 2 шт.,
- вермішель тонка – 200 г,
- цибулина, яйце, борошно – 2 ст. л.,
- лимон – 1/2 шт.,
- сіль,
- чорний мелений перець,
- червоний мелений перець,
- сушена м’ята.
Приготування
Куряче філе відваріть зі спеціями й цибулею.
М’ясо й цибулю витягніть і дайте охолонути.
У курячий бульйон висипте вермішель і варіть до готовності.
М’ясо курки порвіть на волокна й додайте до вермішелі. Якщо суп виходить дуже густим, долийте трохи води.
Для заправки змішайте яйце й борошно, а потім видавіть лимон і перемішайте, поки не розчиняться грудочки. Улийте в суміш черпак гарячого бульйону, доведіть до однорідної маси й тонкою цівкою вилийте в суп, постійно помішуючи.
Залиште кипіти на 5-10 хв., потім посоліть, поперчіть і додайте трохи сушеної м’яти.
Готову страву перед подачею можна присипати свіжою зеленню.