Турецький томатний суп
Турецький томатний суп з фрикадельками – це дуже легка в приготуванні, корисна і ситна страва.

Склад:
- М’ясний бульйон – 2 л,
- яловичий фарш – 500 г,
- булгур – 50 г,
- рис – 50 г,
- цибуля – 2 шт.,
- морквина,
- картопля – 3 шт.,
- томатна паста – 1 ст. л.,
- сіль – 1 ч. л.,
- приправа для м’яса – 1 щіп.,
- борошно – 1 ст. л.,
- олія – 1 ст. л.
Приготування
Змішайте фарш, булгур, рис і одну дрібно нарізану цибулину, посоліть і поперчіть, добре перемішайте.
Мокрими руками сформуйте невеликі фрикадельки і обваляйте їх у борошні. Поставте м’ясні кульки в холодильник.
Наріжте кубиками картоплю, додайте її у бульйон. Доведіть суміш до кипіння і посоліть.
Очистіть і наріжте цибулю, що залишилася, і моркву невеликими кубиками. Пасеруйте овочі на олії до м’якості, потім додайте томатну пасту і трохи води. Перемішайте і готуйте ще 5-6 хв. Потім додайте до супу.
Викладіть у томатний суп фрикадельки і варіть, часто помішуючи. Встановіть мінімальний вогонь і тушкуйте під кришкою 0,5 год.
Перед подачею додайте спеції і посипте суп зеленню.
«УЮТ» №36-3.09.2020
Читайте також: Грузинський суп харчо