Турецький томатний суп

Турецький томатний суп з фрикадельками – це дуже легка в приготуванні, корисна і ситна страва.

Турецький томатний суп

Склад:

  • М’ясний бульйон – 2 л,
  • яловичий фарш – 500 г,
  • булгур – 50 г,
  • рис – 50 г,
  • цибуля – 2 шт.,
  • морквина,
  • картопля – 3 шт.,
  • томатна паста – 1 ст. л.,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • приправа для м’яса – 1 щіп.,
  • борошно – 1 ст. л.,
  • олія – 1 ст. л.

Приготування

Змішайте фарш, булгур, рис і одну дрібно нарізану цибулину, посоліть і поперчіть, добре перемішайте.

Мокрими руками сформуйте невеликі фрикадельки і обваляйте їх у борошні. Поставте м’ясні кульки в холодильник.

Наріжте кубиками картоплю, додайте її у бульйон. Доведіть суміш до кипіння і посоліть.

Очистіть і наріжте цибулю, що залишилася, і моркву невеликими кубиками. Пасеруйте овочі на олії до м’якості, потім додайте томатну пасту і трохи води. Перемішайте і готуйте ще 5-6 хв. Потім додайте до супу.

Викладіть у томатний суп фрикадельки і варіть, часто помішуючи. Встановіть мінімальний вогонь і тушкуйте під кришкою 0,5 год.

Перед подачею додайте спеції і посипте суп зеленню.

 «УЮТ» №36-3.09.2020

Читайте також: Грузинський суп харчо

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *