Тушковані баклажани з тунцем
Баклажани з тунцем – поєднання незвичайне. Але насправді тут уся суть у соусі. Саме він надає овочам бажану соковитість і згладжує перехід до начинки.

Склад:
- Баклажани – 3 шт.,
- томатна паста – 400 г,
- часник – 3 зуб.,
- консервований тунець – 185 г,
- помідори чері – 4 шт.,
- цибуля – 0,5 шт.,
- каперси – 1 ст. л.,
- оливки – 1 ст. л.,
- олія,
- перець,
- сіль.
Приготування
Баклажани за допомогою качалки промніть. У центрі кожного зробіть глибокий надріз.
Окремо змішайте подрібнену петрушку, часник і трохи оливкової олії. Цією сумішшю змастіть баклажани всередині.
В іншій тарілці змішайте консервований тунець із подрібненими оливками, каперсами і часточками помідорів. Розкладіть начинку по баклажанах.
У сотейнику розігрійте пару ложок оливкової олії. Пересипте туди подрібнений зубчик часнику і цибулю, нарізану кубиками. Перемішайте.
Через пару хвилин залийте у сотейник томатну пасту і трохи води. Перемішайте.
У вас повинен вийти рідкий соус. До нього помістіть фаршировані баклажани. Тушкуйте овочі під кришкою на середньому вогні 30 хв.
«УЮТ» №36-3.09.2020
Читайте також: Баклажани в аджиці