Тушковані баклажани з тунцем

Баклажани з тунцем – поєднання незвичайне. Але насправді тут уся суть у соусі. Саме він надає овочам бажану соковитість і згладжує перехід до начинки.

Тушковані баклажани з тунцем

Склад:

  • Баклажани – 3 шт.,
  • томатна паста – 400 г,
  • часник – 3 зуб.,
  • консервований тунець – 185 г,
  • помідори чері – 4 шт.,
  • цибуля – 0,5 шт.,
  • каперси – 1 ст. л.,
  • оливки – 1 ст. л.,
  • олія,
  • перець,
  • сіль.

Приготування

Баклажани за допомогою качалки промніть. У центрі кожного зробіть глибокий надріз.

Окремо змішайте подрібнену петрушку, часник і трохи оливкової олії. Цією сумішшю змастіть баклажани всередині.

В іншій тарілці змішайте консервований тунець із подрібненими оливками, каперсами і часточками помідорів. Розкладіть начинку по баклажанах.

У сотейнику розігрійте пару ложок оливкової олії. Пересипте туди подрібнений зубчик часнику і цибулю, нарізану кубиками. Перемішайте.

Через пару хвилин залийте у сотейник томатну пасту і трохи води. Перемішайте.

У вас повинен вийти рідкий соус. До нього помістіть фаршировані баклажани. Тушкуйте овочі під кришкою на середньому вогні 30 хв.  

  «УЮТ» №36-3.09.2020

Читайте також: Баклажани в аджиці

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *