Тушкований духмяний кролик
- Тушка кроля, 1,5 скл.
- білого вина, 2 скл.
- кислого молока або сироватки,
- 2 цибулини,
- олія,
- сіль,
- перець чорний мелений,
- духмяний горошок,
- лавровий листочок,
- кілька сухих ягід ялівцю,
- 2 зубчики часнику,
- по дрібці майорану, чебрецю,
- гілочка розмарину.
Тушку кроля промити, розрізати надвоє і замочити на годину у кислому молоці чи сироватці. Потім порізати на порційні шматочки, натерти кожний сіллю та перцем і обсмажити на гарячій олії до рум’яності. Перекласти м’ясо у сотейник, залити гарячою водою і тушкувати годину. А на сковорідці, де смажилася кролятина, спасерувати нарізану кубиками цибулю, влити до неї вино і додати всі прянощі: чебрець, розмарин, майоран, порізаний часник, духмяний перець, ялівець, лавровий листочок. Накрити сковорідку кришкою і протушкувати соус зі спеціями кілька хвилин. Потім влити його до м’яса і ще трохи протушкувати разом.
Катерина М., Запорізька обл.