Тушкований духмяний кролик

 Тушкований духмяний кролик

  • Тушка кроля, 1,5 скл.
  • білого вина, 2 скл.
  • кислого молока або сироватки,
  • 2 цибулини,
  • олія,
  • сіль,
  • перець чорний мелений,
  • духмяний горошок,
  • лавровий листочок,
  • кілька сухих ягід ялівцю,
  • 2 зубчики часнику,
  • по дрібці майорану, чебрецю,
  • гілочка розмарину.

Тушку кроля промити, розрізати надвоє і замочити на годину у кислому молоці чи сироватці. Потім порізати на порційні шматочки, натерти кожний сіллю та перцем і обсмажити на гарячій олії до рум’яності. Перекласти м’ясо у сотейник, залити гарячою водою і тушкувати годину. А на сковорідці, де смажилася кролятина, спасерувати нарізану кубиками цибулю, влити до неї вино і додати всі прянощі: чебрець, розмарин, майоран, порізаний часник, духмяний перець, ялівець, лавровий листочок. Накрити сковорідку кришкою і протушкувати соус зі спеціями кілька хвилин. Потім влити його до м’яса і ще трохи протушкувати разом.

Катерина М., Запорізька обл.

 

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber