Твердий сир чи сирний продукт?

Твердий сир чи сирний продукт?

У світі існує близько 500 сортів твердого сиру на будь-який смак та гаманець. Проте часто виробники додають у цей продукт пальмову та кокосову олії й «забувають» зазначити цю інформацію на етикетці.

Як вибрати якісний твердий сир
  • Краще купувати сир, розфасований на підприємстві. Завдяки вакуумній упаковці він краще зберігатиметься у магазині. Крім того, ви зможете прочитати склад продукту на кожному такому шматочку.
  • Якщо купуєте сир на вагу, подивіться на зріз: він повинен бути сухим.
  • Вдома відріжте шматочок сиру і залиште його на тарілці на чотири години. Якщо він стане вологим і на ньому з’являться краплини – це сирний продукт.
  • Відріжте тонку скибочку сиру кімнатної температури і акуратно зігніть його під прямим кутом. Якщо вона ламається, цей продукт виготовлений із неякісної сировини.
  • Якщо ви натиснули на сир, і з нього почала виділятися сироватка – у продукту скінчився термін придатності.
  • Вибираючи сир, не орієнтуйтеся на його колір, оскільки жовтий відтінок часто досягається завдяки барвнику. Влітку корови дають жирніше молоко, яке має жовтувате забарвлення. Тому виробники намагаються протягом року підтримувати один і той же колір, додаючи натуральні барвники – бета-каротин і аннато.

«Погляд часу» №49-2019

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *