Тюфтельки в пряному томатному соусі
Простий і смачний рецепт для обіду. Селера і каперси додають томатному соусу пікантну нотку.
- Для тюфтельок: яловичий фарш – 800 г,
- панірувальні сухарі – 1/2 скл.,
- молоко – 1/2 скл.,
- сіль,
- мелений перець;
- для соусу: консервовані помідори – 400 г,
- цибулина,
- селера – 2 стебла,
- томатна паста – 2 ст. л.,
- окріп – 1 л,
- маринований огірок,
- орегано – 1/2 ч. л.,
- цукор – 1/2 ч. л.,
- сіль,
- перець,
- олія.
Дрібно нарізати цибулину, селеру – шматочками. Обсмажити цибулю до м’якості, додати селеру і готувати, помішуючи, ще хвилину. Додати консервовані помідори і томатну пасту і тушкувати на слабкому вогні протягом 5-7 хвилин.
Перекласти овочі у велику сковороду з товстим дном і залити окропом. Перемішати і варити на малому вогні, поки готуються тюфтельки.