Учені виправдали сало

Учені виправдали сало
Учені виправдали сало

«УЮТ» №20-2019

Скільки років лікарі й дієтологи нас переконували, що рослинні олії корисніше тваринних жирів! Виявилося, це не так. Учені зробили відкриття – свиняче сало не тільки можна, а й потрібно включати в раціон. Більш того, за твердженням експертів, для організму воно набагато корисніше, ніж, наприклад, оливкова олія.

МІФ 1. Це чистий жир

Правда. Але натуральний, без ГМО, повністю засвоюється й перетворюється в енергію, а не в сантиметри на талії. Та й скільки того сала можна з’їсти за раз?!

МІФ 2. Це суцільний холестерин

Неправда. Холестерин є в салі, але його не так уже й багато (у дієтичному м’ясі більше). Для прикладу: яловича печінка містить до 400 мг, а сало – не більше 100 мг. Але ж без холестерину жити неможливо – завдяки йому утворюються клітини крові, а також він входить до складу клітинних мембран.

МІФ 3. Від сала – зайва вага

Ні. Хоча калорійність сала досить висока – 770 ккал на 100 грамів, але більше ви й не з’їсте, зате почуття ситості залишиться надовго, оскільки це так звана довга калорійність – головний постачальник енергії. Добова норма сала – до 80 грамів.

МІФ 4. Сало і хліб несумісні

Неправда! Шматочок сала з житнім хлібом, та ще з часником – відмінний перекус, а ще – профілактика багатьох захворювань.

МІФ 5. На салі не можна готувати, особливо смажити

Неправда! Учені англійського університету Де Монфорт стверджують, що при витоплюванні сала ніколи не утворюються канцерогени, що викликають рак. А ось при нагріванні всіх видів рослинних олій це відбувається.

І наостанок. А ви знаєте, що свіже або солоне сало в поєднанні з овочами входить до складу багатьох дієт? Американські дієтологи буквально змушують своїх пацієнтів включати цей продукт у раціон.

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *