Угорський бограч

Бограч – це гарячий гуляш. Обов’язковим інгредієнтом страви є паприка. Вона і надає бограчу чудовий і ні з чим не зрівнянний смак.

Угорський бограч

Склад:

  • Сало – 300 г,
  • свинина – 200 г,
  • яловичина – 200 г,
  • ребра копчені – 250 г,
  • цибулина,
  • помідор,
  • болгарський перець – 1 шт.,
  • морквина,
  • мисливські сосиски – 3 шт.,
  • часник – 2 зуб.,
  • перець чилі – 1 шт.,
  • петрушка – 1 пуч.,
  • зелена цибуля – 1 пуч.,
  • яйце,
  • борошно – 200 г,
  • паприка – 1 ч. л.,
  • чебрець – 0,5 ч. л.,
  • червоне вино – 100 мл,
  • перець.

Приготування

Сало, свинину й яловичину наріжте кубиками, ребра розділіть на кістки.

Копчені ковбаски наріжте невеликими шматочками.

Картоплю розділіть на 6-8 частин, залежно від розміру бульб.

Болгарський перець і помідори наріжте кубиками, моркву кільцями, подрібніть часник, перець чилі, зелену цибулю і петрушку.

Яйце змішайте з борошном. Сформуйте з тіста кулю, потім ковбаску. Розділіть її на невеликі шматочки, викладіть їх на присипану борошном дошку, зверху також припорошіть галушки борошном.

У каструлі з товстим дном розігрійте олію, викладіть сало, нехай воно гарненько підсмажиться, і додайте цибулю. Коли цибуля набуде золотистого кольору, додайте свинину, яловичину і ребра.

Приправте страву паприкою, перемішайте.

Залийте інгредієнти водою так, щоб рідина покрила їх на 3 см. Накрийте каструлю кришкою, тушкуйте на повільному вогні 2,5 год.

Додайте моркву, часник, перець чилі, картоплю, ковбаски, чебрець і чорний перець. Перемішайте інгредієнти, влийте ще 1 скл. води, накрийте бограч кришкою. Тушкуйте ще 30 хв.

Додайте болгарський перець, помідори, петрушку і борошняні галушки, посоліть. Варіть ще 5 хв., потім влийте вино і зніміть каструлю з вогню.

Перед подачею дайте бограчу настоятися хвилин 15.

  «УЮТ» №40-01.10.2020

Читайте також: Суп-гуляш

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *