Угорський бограч
Бограч – це гарячий гуляш. Обов’язковим інгредієнтом страви є паприка. Вона і надає бограчу чудовий і ні з чим не зрівнянний смак.

Склад:
- Сало – 300 г,
- свинина – 200 г,
- яловичина – 200 г,
- ребра копчені – 250 г,
- цибулина,
- помідор,
- болгарський перець – 1 шт.,
- морквина,
- мисливські сосиски – 3 шт.,
- часник – 2 зуб.,
- перець чилі – 1 шт.,
- петрушка – 1 пуч.,
- зелена цибуля – 1 пуч.,
- яйце,
- борошно – 200 г,
- паприка – 1 ч. л.,
- чебрець – 0,5 ч. л.,
- червоне вино – 100 мл,
- перець.
Приготування
Сало, свинину й яловичину наріжте кубиками, ребра розділіть на кістки.
Копчені ковбаски наріжте невеликими шматочками.
Картоплю розділіть на 6-8 частин, залежно від розміру бульб.
Болгарський перець і помідори наріжте кубиками, моркву кільцями, подрібніть часник, перець чилі, зелену цибулю і петрушку.
Яйце змішайте з борошном. Сформуйте з тіста кулю, потім ковбаску. Розділіть її на невеликі шматочки, викладіть їх на присипану борошном дошку, зверху також припорошіть галушки борошном.
У каструлі з товстим дном розігрійте олію, викладіть сало, нехай воно гарненько підсмажиться, і додайте цибулю. Коли цибуля набуде золотистого кольору, додайте свинину, яловичину і ребра.
Приправте страву паприкою, перемішайте.
Залийте інгредієнти водою так, щоб рідина покрила їх на 3 см. Накрийте каструлю кришкою, тушкуйте на повільному вогні 2,5 год.
Додайте моркву, часник, перець чилі, картоплю, ковбаски, чебрець і чорний перець. Перемішайте інгредієнти, влийте ще 1 скл. води, накрийте бограч кришкою. Тушкуйте ще 30 хв.
Додайте болгарський перець, помідори, петрушку і борошняні галушки, посоліть. Варіть ще 5 хв., потім влийте вино і зніміть каструлю з вогню.
Перед подачею дайте бограчу настоятися хвилин 15.
«УЮТ» №40-01.10.2020
Читайте також: Суп-гуляш