Улюблені солодощі: легко готуємо вдома

Так уже повелося, що домашніми солодощами вважаються торти, печиво, тістечка, пироги та кекси. А от за цукерками, желейками, льодяниками, мармеладом таки звикли йти до крамниці. І дарма! Бо ми навчимо вас робити самотужки казково смачні «магазинні» ласощі. А крім чудового смаку, отримаємо й упевненість у користі та якості смаколиків!

Фруктові льодяники
Фруктові льодяники

Склад:

  • Цукор – 4 ст. л.,
  • сік будь-яких ягід або фруктів – 1 ст. л.,
  • сік лимона – 1/4 ч. л. або 1-2 краплі оцту.

Приготування

У каструлю з товстим дном без тефлонового покриття висипаємо цукор, додаємо сік і лимон. Варимо на середньому вогні хвилин 10, потім перевіряємо готовність сиропу: капаємо пару крапель сиропу в миску з холодною водою. Готовий сироп відразу застигне, якщо ні – варимо його ще.

Заливаємо гарячий сироп у форми, вставляємо палички і чекаємо повного охолодження. Можна помістити в холодильник на 10-15 хв.

Форми для льодяників перед заливкою завжди змащуйте маслом, інакше цукерок не вийняти. Якщо у вас немає форми, сироп можна розлити акуратними калюжами по паперу для випічки і в кожну вкласти по паличці. Замість стандартної форми для льодяників можна використовувати форми з-під магазинних цукерок.

Домашній мармелад
Домашній мармелад

Склад:

  • Вершкове масло – 3 г,
  • цукор – 300 г,
  • яблука – 4 шт.,
  • сливи – 400 г.

Приготування

Сливи миємо й нарізаємо половинками. Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо. Засипаємо цукром. Ставимо на слабкий вогонь і варимо, постійно помішуючи, до повного розварювання фруктів і загустіння маси.

Дно жаростійкої форми змащуємо вершковим маслом, виливаємо у неї густу гарячу суміш, розрівнюємо ложкою поверхню і даємо їй охолонути.

Потім акуратно виймаємо мармелад, посипаємо його цукром і даємо постояти ще деякий час. Нарізаємо мармелад порційними шматочками, з усіх боків обсипаємо цукром і складаємо у коробку для зберігання.

Цукерки «Трюфель»
Цукерки «Трюфель» домашні

Склад:

  • Чорний шоколад – 150 г,
  • какао – 3 ч. л.,
  • вершки з високою жирністю – 70 мл,
  • ванільна есенція – 1 ч. л.,
  • цукрова пудра – 2 ст. л.,
  • коньяк – 1 ст. л.

Приготування

Шоколад розламуємо і розтоплюємо на водяній бані. Вершки змішуємо з цукровою пудрою і доводимо до кипіння. Шоколад заливаємо вершками і розмішуємо до однорідної консистенції.

Крем, який отримуємо в результаті, називається ганаш. До нього додаємо ванільну есенцію, алкоголь і ще раз добре перемішуємо. Суміш накриваємо харчовою плівкою і відправдяємо в холодильник на одну годину для застигання. Коли ганаш за консистенцією буде, як пластилін, можна починати формувати цукерки-трюфелі.

Із суміші скочуємо невеликі кульки, які потім поміщаємо в холодне місце на 20 хв. На тарілку розсіюємо какао, в якому потрібно обваляти застиглі цукерки.

Готові трюфелі можна зберігати деякий час у холодильнику, попередньо сховавши в герметичну ємність. Для прикраси, крім какао, можна застосовувати кокосову стружку, подрібнені горіхи, крихти з печива чи шоколаду.

Цукерки «Рафаелло»
Домашні цукерки «Рафаелло»

Склад:

  • Мигдаль – 100 г,
  • згущене молоко – 200 г,
  • кокосова стружка – 200 г,
  • білий шокола – 100 г,
  • вершкове масло – 200 г,
  • ванільний цукор – за смаком.

Приготуванння

Розтопимо або розімнемо ложкою масло, потроху додаючи до нього згущене молоко, 50 г кокосової стружки і ванільний цукор. Отриману масу добре перемішуємо або збиваємо блендером до однорідної консистенції.

Потім її слід на добу помістити в холодильник для застигання.

Застиглу масу зачерпнуємо чайною ложкою. Всередину кладемо мигдаль і формуємо кульку. Потім цукерку слід вмочити в розтоплений шоколад і обваляти в кокосовій стружці.

Желейки
Домашні цукерки желейки

Склад:

  • Яблука – 2 шт.,
  • желатин швидкорозчинний – 25 г,
  • вода для желатину і яблук – 1 скл.,
  • цукор – 1 ст. л.

Приготування

Желатин заливаємо водою і залишаємо, щоб трохи набряк. Яблука нарізаємо на шматочки. До яблук додаємо трохи води і готуємо з них пюре за допомогою блендера.

Ставимо яблучне пюре на вогонь і підігріваємо кілька хвилин. Якщо яблука не досить солодкі, потрібно додати цукор.

Желатин повністю розчиняємо в гарячій воді. У яблучне пюре додаємо желатин. Виливаємо пюре у відповідну форму і відправляємо в холодильник до застигання. Коли пюре застигне, можна вирізати фігурні цукерки чи просто порізати желе на квадратики.

«Погляд часу» №7-10.02.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *