Улюблені страви читачів

Улюблені страви читачів
Улюблені страви читачів

«Погляд часу» №9-2019

Салат із курячого філе із червоною квасолею

  • 300 г курячого філе,
  • 1 банка консервованої червоної квасолі,
  • 2 яйця,
  • хліб житній,
  • майонез.
Салат із курячого філе із червоною квасолею
Салат із курячого філе із червоною квасолею

Квасолю відкрити, злити сік. Куряче філе відварити у злегка підсоленій воді, охолодити, нарізати дрібними шматочками, зварити яйця, білки і жовтки нарізати окремо.
Хліб нарізати маленькими кубиками (можна використовувати сухарики). У мисці з’єднати філе з квасолею, додати нарізаний хліб, трохи майонезу, перемішати, викласти у салатницю, посипати білком, а потім жовтком.

Світлана К., Київська обл.

Густий суп на курячому бульйоні

  • 500 г грибів,
  • 2 скл. курячого бульйону,
  • 1 скл. молока,
  • 2 цибулини,
  • 50 г вершкового масла,
  • 3 ст. л. борошна,
  • по 2 гілочки кропу і петрушки,
  • по 1 ст. л. паприки,
  • лимонного соку і соєвого соусу,
  • перець,
  • сіль.
Густий суп на курячому бульйоні
Густий суп на курячому бульйоні

Гриби нарізати скибочками, цибулю – кубиками, петрушку і кріп подрібнити. Спасерувати на вершковому маслі, подрібнену цибулю, покласти гриби і тушкувати 5 хв. Додати паприку, соєвий соус, бульйон, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити приблизно 15 хв. Розмішати борошно з молоком, щоб не було грудочок, влити у киплячий суп цівкою, помішуючи, додати кріп і варити ще 10 хв., помішуючи.

Уляна Ф., Запорізька обл.

Свинина у часниковому соусі з грибами

  • 200 г свинячого філе,
  • 150 г грибів,
  • 2 ст. л. майонезу,
  • 1 ст. л. томатної пасти,
  • 1 цибулина,
  • 2 зубчики часнику,
  • спеції,
  • сіль.
Свинина у часниковому соусі з грибами
Свинина у часниковому соусі з грибами

Обсмажити нарізану цибулю, додати гриби і смажити до готовності. Трохи зменшити вогонь і покласти нарізане м’ясо. Коли м’ясо пустить сік, додати томатну пасту, перемішати, трохи протушкувати, додати спеції й сіль. Потім покласти майонез із вичавленим у нього часником, подрібнену зелень і тушкувати хвилину.

Ганна В., м. Полтава

Цибульники

Дуже смачна страва української кухні. Особливо гарні гарячі, тільки зі сковороди!

Потрібно спочатку очистити три-чотири цибулини і нарізати маленькими кубиками. Присолити, дати постояти 5 хв., нехай пустять сік. Додати чорний перець, 2-3 яйця, 100 г борошна і 1 ч. л. гашеної соди. Перемішати.

Цибульники
Цибульники

Тісто набирати столовою ложкою і викладати на сковороду з добре розігрітою олією. Обсмажувати з обох сторін до золотистого кольору.

Подають такі цибульні оладки зі сметаною. Можна і з овочевим салатом.

В. М. Нестеренко, м. Вінниця

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *