Улюблені страви читачів

«Погляд часу» №9-2019
Салат із курячого філе із червоною квасолею
- 300 г курячого філе,
- 1 банка консервованої червоної квасолі,
- 2 яйця,
- хліб житній,
- майонез.

Квасолю відкрити, злити сік. Куряче філе відварити у злегка підсоленій воді, охолодити, нарізати дрібними шматочками, зварити яйця, білки і жовтки нарізати окремо.
Хліб нарізати маленькими кубиками (можна використовувати сухарики). У мисці з’єднати філе з квасолею, додати нарізаний хліб, трохи майонезу, перемішати, викласти у салатницю, посипати білком, а потім жовтком.
Світлана К., Київська обл.
Густий суп на курячому бульйоні
- 500 г грибів,
- 2 скл. курячого бульйону,
- 1 скл. молока,
- 2 цибулини,
- 50 г вершкового масла,
- 3 ст. л. борошна,
- по 2 гілочки кропу і петрушки,
- по 1 ст. л. паприки,
- лимонного соку і соєвого соусу,
- перець,
- сіль.

Гриби нарізати скибочками, цибулю – кубиками, петрушку і кріп подрібнити. Спасерувати на вершковому маслі, подрібнену цибулю, покласти гриби і тушкувати 5 хв. Додати паприку, соєвий соус, бульйон, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити приблизно 15 хв. Розмішати борошно з молоком, щоб не було грудочок, влити у киплячий суп цівкою, помішуючи, додати кріп і варити ще 10 хв., помішуючи.
Уляна Ф., Запорізька обл.
Свинина у часниковому соусі з грибами
- 200 г свинячого філе,
- 150 г грибів,
- 2 ст. л. майонезу,
- 1 ст. л. томатної пасти,
- 1 цибулина,
- 2 зубчики часнику,
- спеції,
- сіль.

Обсмажити нарізану цибулю, додати гриби і смажити до готовності. Трохи зменшити вогонь і покласти нарізане м’ясо. Коли м’ясо пустить сік, додати томатну пасту, перемішати, трохи протушкувати, додати спеції й сіль. Потім покласти майонез із вичавленим у нього часником, подрібнену зелень і тушкувати хвилину.
Ганна В., м. Полтава
Цибульники
Дуже смачна страва української кухні. Особливо гарні гарячі, тільки зі сковороди!
Потрібно спочатку очистити три-чотири цибулини і нарізати маленькими кубиками. Присолити, дати постояти 5 хв., нехай пустять сік. Додати чорний перець, 2-3 яйця, 100 г борошна і 1 ч. л. гашеної соди. Перемішати.

Тісто набирати столовою ложкою і викладати на сковороду з добре розігрітою олією. Обсмажувати з обох сторін до золотистого кольору.
Подають такі цибульні оладки зі сметаною. Можна і з овочевим салатом.
В. М. Нестеренко, м. Вінниця