Узбецька гульчехра

Узбецька гульчехра
Узбецька гульчехра

Узбецька кухня відома своїм пловом, але дуже багато національних страв цієї країни заслуговують на увагу. Наприклад, Гульчехра – тушкована в молоці і сметані курка з великою кількістю спецій. На перший погляд, поєднання продуктів здається досить дивним, але в підсумку ви отримуєте дуже ніжне м’ясо з обладнаний ароматом.

  • Курка – 500 г,
  • часник – 5 зубчиків,
  • цибуля – 2 шт.,
  • молоко – 150 мл,
  • сметана – 5 ст. л.,
  • борошно – 1/2 ст. л.,
  • хмелі-сунелі – 1/2 ч. л.,
  • цукор – 1/2 ч. л.,
  • сіль,
  • олія.

Цибулю очистити, нарізати півкільцями й обсмажити на сковороді на олії до золотистого кольору. Перекласти в окрему тарілку. Курку розрізати на шматочки, посолити. Обсмажити у тій же сковороді на сильному вогні з усіх боків до золотистої скоринки. Додати цибулю, перемішати і тушкувати пару хвилин на повільному вогні. Борошно змішати з молоком, додати сметану, подрібнений часник, хмелі-сунелі і сіль. Усе вилити у сковороду з куркою. Перемішати і додати стільки води, щоб підлива покрила м’ясо. Тушкувати 20 хв., періодично помішуючи. До готової гульчехрі додати подрібнену зелень.

К. Остець, Черкаська обл.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *