Узбецький плов із яловичиною
В ідеалі готувати його потрібно на багатті. Тоді зовсім інший аромат. Але і на плиті виходить шикарно. М’ясо настільки м’яке, що просто тане в роті, рис дуже розсипчастий, а спеціальна заправка робить плов ще ароматнішим. Не варто шкодувати спецій, це ж узбецька кухня. Легка пікантність тут потрібна.

Склад:
- Яловичина – 800 г,
- рис – 800 г,
- морква – 450 г,
- цибуля – 2-3 шт.,
- олія – 150 мл,
- часник – 3 шт.,
- перець чилі – 2 шт.,
- червоний перець мелений – 0,5 ч. л.,
- зіра – 0,5 ч. л.,
- паприка – 1 ч. л.,
- сіль.
Приготування
Помийте та обсушіть м’ясо, наріжте невеликими шматочками. Цибулю наріжте півкільцями, а моркву – тонкою соломкою.
Добре розігрійте казан, влийте в нього олію й обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте яловичину і готуйте на сильному вогні протягом 20 хв., помішуючи. Потім покладіть моркву і смажте ще 5-7 хв. Після залийте інгредієнти кип’яченою водою, щоб вона покрила вміст на 1-2 см. Зменшіть вогонь до середнього, всипте сіль та спеції.
Тушкуйте під кришкою 30-40 хв. Всипте промитий рис, розрівняйте і влийте ще води, щоб покрити крупу на 2-3 см. Зарийте неочищені голівки часнику та перець чилі в рис. Накрийте кришкою казан і тушкуйте на повільному вогні 10-12 хв.
Зберіть рис гіркою так, щоб не торкнутися шару м’яса, накрийте його металевою мискою, а зверху кришкою. Готуйте 15 хв. на малому вогні. Наприкінці перемішайте плов і вимкніть.
Подавати узбецький плов можна зі спеціальною овочевою заправкою. Щоб її приготувати, змішайте нарізані скибочками помідори, цибулю та кінзу. Викладіть цей мікс на порцію плову. І насолоджуйтеся!
«Уют» №16-14.04.2022