В’ялені сливи з часником і розмарином

Рекомендуємо приготувати зі слив універсальну і дуже оригінальну закуску, яка підійде до будь-якого столу, як у свята, так і в будні. А її солодкий варіант стане кращим наповненням для випічки, сирників та інших десертів. Мінімум затрат і трохи часу і смачна, корисна заготівля буде радувати вас своїм чудовим смаком взимку, вносячи різноманітність і пригнічуючи нудьгу.

В'ялені сливи з часником і розмарином

Склад:

  • сливи – 1,5 кг;
  • розмарин свіжий – 2-3 гілочки;
  • чебрець і базилік сушений – за смаком;
  • мед рідкий – 25 г;
  • часник – 5-6 зубчиків;
  • соняшникова рафінована олія чи оливкова Extra Virgin – 125 мл.

Приготування

Для в’ялення підійдуть стиглі та пружні сливи без вм’ятин і пошкоджень. Промиваємо гарненько плоди у холодній воді, просушуємо або витираємо насухо, розрізаємо навпіл і витягуємо кісточки. Можна половинки розділити на чверті, тоді час в’ялення трохи скоротиться.

Укладаємо половинки або четвертинки слив на деко, попередньо застеливши його фольгою, присипаємо трохи морською сіллю і поливаємо сумішшю меду й оливкової олії.

Розмарин свіжий подрібнюємо гострим ножем, змішуємо з сушеним базиліком і орегано і притрушуємо сливи на деку.

Усі сухі або свіжі трави взаємозамінні, якщо немає свіжого розмарину, можна взяти сушений і навпаки замінити сушений базилік і орегано на свіжу подрібнену пряність.

Відправляємо деко у прогріту до 120 °С духовку, дверцята залишаємо трохи прочиненими і витримуємо сливи до бажаного ступеня в’ялення. Приблизно на це буде потрібно від трьох до п’яти годин.

По готовності укладаємо в’ялені сливи у стерильну баночку, чергуючи з часничком, попередньо почистивши його і нарізавши слайсами, і сухими чи свіжими пряними травами. Прогріваємо оливкову чи рафіновану олію, не доводячи до кипіння, і заливаємо нею в’ялені сливи в баночці.

Закупорюємо кришку, охолоджуємо заготовку і поміщаємо у прохолодне місце для зберігання.

В’ялені сливи роблять благотворний вплив на організм людини. У них міститься найбільша кількість корисних речовин, вітамінів і клітковини.

Наявність багатого хімічного складу допомагає при проблемах із травним трактом, печінкою, покращує зорову функцію.

Продукт виводить шкідливі сполуки, покращує обмінні процеси. Це ще і відмінний косметичний засіб, що забезпечує омолоджуючий ефект.

«Уют» №38-16.09.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *