В’ялені сливи з часником
Якщо ви любите експериментувати на кухні, робити щось нове, незвичайне й оригінальне, спробуйте приготувати пряні в’ялені сливи. Завдяки пряним травам і часнику, слива у цьому рецепті набуває приємного, незвичайного і оригінального смаку. Її можна подавати до сиру, м’яса, риби і зелені. В’ялена cлива відмінно обіграє будь-яку страву, зробить її справжнім «кулінарним шедевром».
Склад:
- слива – 1 кг,
- часник – 2-3 зуб.,
- чорний і духмяний перець,
- сіль – за смаком,
- сушені трави (орегано, розмарин, чебрець),
- оливкова олія.
Приготування
Для приготування пряних слив слід вибрати щільні, м’ясисті фрукти з неушкодженою поверхнею, промити їх під проточною водою, а потім видалити зайву вологу серветкою.
Підготувати сушені трави, сіль і оливкову олію. Розрізати сливи на дві частини і видалити з них кісточки. Кожен шматочок посипати сіллю і травами, укласти сливи в один шар на деко і поставити в духовку (температура 120 ℃) на 4-5 год.
Після того, як слива зменшиться в розмірі, дістати її з духовки. Очистити часник від лушпиння і розрізати його на кілька частин. Укласти в’ялені сливи в скляну ємність, чергуючи їх із часником і спеціями. Залити пряну сливу олією, закрити кришкою і поставити ємність у холодильник.
Такі в’ялені сливи можна зберігати в холодильнику 2-3 місяці.
«УЮТ» №33-13.08.2020
Сповіщення: В'ялені смаколики | Газета "Уют"