Вафлі бувають різні

Вафлі бувають різні
Вафлі бувають різні

«Погляд часу» №19-2019

Купити вафлі набагато легше, ніж спекти їх власноруч. Але чи можна порівняти їхній смак та розмаїття? Якщо у вас є вафельниця, діставайте її з шухляди і спробуйте спекти вафлі за одним із запропонованих рецептів. Впевнені, вам сподобається.

Звичайні

  • 200 г борошна,
  • 3 ст. л. масла,
  • 3 білки,
  • 1-2 ст. л. цукру,
  • 1 ч. л. пекарського порошку,
  • 200 мл молока,
  • чверть чайної ложки солі.

Усе ретельно перемішайте (крім білка) виделкою до утворення однорідної маси і відставте на годину. Збитий білок додайте до тіста перед випіканням.

Звичайні
Звичайні вафлі

Делікатесні

  • 150 г масла,
  • 100 г цукру,
  • 200 г крохмалю,
  • 0,5 скл. води,
  • 3 яйця.

Розітріть масло з цукром, додайте три жовтки, збийте, всипте крохмаль і 0,5 скл. води. Окремо збийте три білки на піну, додайте до тіста, помішуючи, і випікайте.

Делікатесні вафлі
Делікатесні вафлі

Сирні

  • 3 яйця,
  • 3 ст. л. цукру,
  • 150 г сиру,
  • 5 г солі,
  • 2-3 ст. л. молока.

Збийте три білки з цукром. Обережно з’єднайте з тістом 150 г домашнього сиру, лимонної потертої цедри, солі та молока. Відразу ж випікайте.

Сирні вафлі
Сирні вафлі

На дріжджах

  • 2 яйця,
  • 3 ст. л. цукру,
  • 75 г масла,
  • 1 скл. молока,
  • 5 г солі,
  • 20 г дріжджів,
  • 200 г борошна.

Збийте яйця з 2 ст. л. цукру, додайте масло, потерту лимонну цедру. Окремо змішайте дріжджі зі 1 ст. л. цукру, 1 скл. теплого молока, 5 г солі. Обережно з’єднайте обидві суміші, додаючи порціями 200 г борошна. Залиште підніматися на годину, збийте ще раз і випікайте.

вафлі на дріжджах
вафлі на дріжджах

Шоколадні

  • 200 г борошна,
  • 2 ст. л. какао,
  • 3 ст. л. масла,
  • 2 ст. л. цукру,
  • 200 мл молока,
  • сіль,
  • 3 білки.

Змішайте борошно, какао, масло та 2 ст. л. цукру. Окремо розведіть у 200 мл молока чверть чайної ложки солі. Усе ретельно перемішайте, збийте білки до піни і додайте до тіста. Через 20 хв. випікайте.

Шоколадні вафлі
Шоколадні вафлі

Ванільні

  • 20 г дріжджів,
  • 1 скл. молока,
  • 2 ст. л. сметани,
  • 1 ч. л. ваніліну,
  • 300 г борошна,
  • 100 г масла,
  • 1 ч. л. цукру.

Дріжджі розчиніть у теплому молоці, додайте сметани, ваніліну, 300 г борошна. Суміш перемішайте, додайте масла та 1 ч. л. цукру. Збийте міксером до утворення пухкої маси, випікайте через годину.

Ванільні вафлі
Ванільні вафлі

Солоні

  • 25 г дріжджів,
  • 0,5 скл. води,
  • 200 мл молока,
  • 1/2 ч. л. солі,
  • 250 г борошна,
  • 100 г масла,
  • 1 ч. л. цукру.

Дріжджі розчиніть у теплій воді, додайте молоко, сіль та борошно. Перемішайте, додавши 100 г масла і 1 ч. л. цукру. Збийте до утворення однорідної маси. Поставте на годину у тепле місце і випікайте.

Солоні вафлі
Солоні вафлі

До речі

• Щоб вафлі не прилипали до форми її внутрішню поверхню змащують жиром, притрушують трохи сіллю і ретельно витирають паперовою серветкою.
До тіста не слід додавати багато цукру – від нього вафлі стають важкими та підгорають.
Якщо під час випікання з форми виступає тісто, його треба обрізати.
• Щоб вафлі були сухими та хрумкими після випікання поставте їх вертикально

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *