Вареники, які ніколи не розварюються

Вареники які ніколи не розварюються
Вареники, які ніколи не розварюються

«Погляд часу» №23-2019

Начинка може бути будь-якою

Тісто:

  • яйця – 2 шт.,
  • олія – 2 ст. л.,
  • вода – 125 мл,
  • сіль – за смаком (0,5 ч. л.),
  • борошно вищого ґатунку – 2 скл.

Начинка:

  • картопля – 1 кг,
  • цибуля – 1 кг,
  • олія, сіль,
  • чорний перець мелений.

В емальовану миску висипати склянку борошна. Яйця збити з олією, додати сіль. Влити сильно підігріту воду в яєчно-олійну суміш, безперервно збиваючи.

Усю суміш швидко вилити у миску з борошном, перемішати і поставити на вогонь, не перестаючи помішувати прогріте тісто (можуть з’явитися маленькі грудочки – це не страшно). Прибрати з вогню, додати другу склянку борошна (багато відгуків, що двох склянок мало і тісто виходить занадто рідким, тоді потрібно додати ще борошна).

Вимісити тісто. Накрити рушником і залишити на 30-40 хв. Цибулю почистити, дрібно порізати, обсмажити до золотистого кольору. Відварити картоплю у мундирі, очистити, порізати на шматочки і пом’яти у пюре, посолити, поперчити і додати смаженої цибулі. Перемішати.

Розкатати тісто, видавити склянкою кружечки, покласти на серединку начинку і зліпити вареники. З отриманого тіста виходить 50-55 шт.

Відварити вареники у киплячій підсоленій воді, відкинути на друшляк, перекласти у миску, перекладаючи шарами смаженою цибулею. Потрясти миску, щоб цибуля рівномірно розподілилася по всіх варениках.

Можна їсти!

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *