Вареники, які ніколи не розварюються
Начинка може бути будь-якою
Тісто:
- яйця – 2 шт.,
- олія – 2 ст. л.,
- вода – 125 мл,
- сіль – за смаком (0,5 ч. л.),
- борошно вищого ґатунку – 2 скл.
Начинка:
- картопля – 1 кг,
- цибуля – 1 кг,
- олія, сіль,
- чорний перець мелений.
В емальовану миску висипати склянку борошна. Яйця збити з олією, додати сіль. Влити сильно підігріту воду в яєчно-олійну суміш, безперервно збиваючи.
Усю суміш швидко вилити у миску з борошном, перемішати і поставити на вогонь, не перестаючи помішувати прогріте тісто (можуть з’явитися маленькі грудочки – це не страшно). Прибрати з вогню, додати другу склянку борошна (багато відгуків, що двох склянок мало і тісто виходить занадто рідким, тоді потрібно додати ще борошна).
Вимісити тісто. Накрити рушником і залишити на 30-40 хв. Цибулю почистити, дрібно порізати, обсмажити до золотистого кольору. Відварити картоплю у мундирі, очистити, порізати на шматочки і пом’яти у пюре, посолити, поперчити і додати смаженої цибулі. Перемішати.
Розкатати тісто, видавити склянкою кружечки, покласти на серединку начинку і зліпити вареники. З отриманого тіста виходить 50-55 шт.
Відварити вареники у киплячій підсоленій воді, відкинути на друшляк, перекласти у миску, перекладаючи шарами смаженою цибулею. Потрясти миску, щоб цибуля рівномірно розподілилася по всіх варениках.
Можна їсти!
«Погляд часу» №23-2019