Вареники з маком

Вареники з маком
Вареники з маком
  • Масло вершкове – 50 г,
  • молоко – 250 мл,
  • борошно пшеничне – 2,5 скл.,
  • сіль – 1 щіпка.
  • Начинка: родзинки – 4 ст.
  • л., мак – 150 г,
  • цукор – 3 ст. л.

Готуються вареники з маком на тісті, яке заварюється на молоці і вершковому маслі.

Мак заливають окропом. Настоюють 30 хв. Відціджують від рідини і 3 рази пропускають через м’ясорубку. З’єднують підготовлений мак, родзинки і цукор.

Тісто розкатують товщиною 2 мм і склянкою вирізають кружки. На середину кожного кружка викладають 1 ст. л. начинки. Формують вареники.

Відварюють вареники до готовності (після спливання варять 2 хв. при слабкому кипінні). Витягнувши вареники, відразу поміщають на сковороду з розтопленим вершковим маслом. Перемішують. Подають відразу ж.

Подавати такі вареники можна у декількох варіантах – із вершковим маслом і сметаною, із медом, із солодким ягідним соусом.

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *