Вареники з маком

- Масло вершкове – 50 г,
- молоко – 250 мл,
- борошно пшеничне – 2,5 скл.,
- сіль – 1 щіпка.
Начинка:
- родзинки – 4 ст.л,
- мак – 150 г,
- цукор – 3 ст. л.
Готуються вареники з маком на тісті, яке заварюється на молоці і вершковому маслі.
Мак заливають окропом. Настоюють 30 хв. Відціджують від рідини і 3 рази пропускають через м’ясорубку. З’єднують підготовлений мак, родзинки і цукор.
Тісто розкатують товщиною 2 мм і склянкою вирізають кружки. На середину кожного кружка викладають 1 ст. л. начинки. Формують вареники.
Відварюють вареники до готовності (після спливання варять 2 хв. при слабкому кипінні). Витягнувши вареники, відразу поміщають на сковороду з розтопленим вершковим маслом. Перемішують. Подають відразу ж.
Подавати такі вареники можна у декількох варіантах – із вершковим маслом і сметаною, із медом, із солодким ягідним соусом.
Сповіщення: Здобний рулет із маковою та горіховою начинкою | Газета "Уют"