Вареники з полуницею
Особливо популярними і вишуканими вважаються вареники з ягодами, адже насолодитися ними по повній можна лише літом. Якщо ви готуєте це частування вперше, не хвилюйтеся, дотримуйтесь інструкцій і у вас неодмінно все вийде.
Склад:
- Яйце,
- молоко – 100 мл,
- вода – 100 мл,
- борошно – 500 г,
- сіль – дрібка,
- полуниця – 500 г,
- цукор – 100 г.
Приготування
У борошно додайте сіль, перемішайте. Зробіть у борошні поглиблення і розбийте в нього яйце. Перемішайте його з борошном.
В окремому посуді змішайте молоко з водою і, підливаючи рідину в ємність із борошном, замісіть круте тісто. Вимішуйте його на столі протягом 5-10 хв. Накрийте рушником і залиште на 40 хв.
Поділіть тісто на 4 частини, одну розкачайте в тонкий пласт. За допомогою склянки виріжте кружечки, у центр кожного кружечка викладіть полуницю і присипте її цукром. Щільно защипніть краї. Виконайте те ж саме з рештою тіста і начинкою. Готові вареники викладайте на присипану борошном дошку.
Щоб відварити страву, закип’ятіть у каструлі воду, додайте вареники і готуйте їх протягом 2-3 хв. з моменту спливання на поверхню води.