Вареники зі смаженою цибулею і плавленим сиром
Для тіста:
- борошно – 220 г,
- вода – 5 ст. л.,
- масло – 1 ст. л.,
- яйця – 2 шт.,
- дрібка солі, олія.
Для начинки:
- плавлений сир – 2 шт.,
- цибуля – 2 шт.,
- кріп і петрушка – по 1 пучку,
- сіль і перець – за смаком.
Жовтки відділити від білків. Борошно просіяти, зробити ямку, вилити жовтки, покласти розтоплене масло, влити воду, посолити та замісити туге тісто. Загорнути у харчову плівку і покласти на 0,5 год. у холодильник.
Тим часом приготувати начинку. Цибулю обчистити, нарізати кубиками й обсмажити на олії. Натерти на крупній тертці плавлений сир, додати смажену цибулю. Додати у начинку сіль і перець, подрібнену зелень і все перемішати.
Викласти тісто на рівну поверхню, посипану борошном, розкатати тонким шаром. Вирізати склянкою заготовки для вареників, викласти на кожну по 1 ст. л. начинки, защипнути краї. Варити у підсоленій киплячій воді 3 хв. Подавати зі свіжою зеленню і гострим соусом.