Варення «Асорті»

Неймовірно смачне варення з цікавою консистенцією. Ніжні кубики дині в оточенні малинового сиропу.

Варення «Асорті»

Склад:

  • 1,5 кг дині,
  • 800 г малини,
  • 3 лимони,
  • 2 кг цукру.

Приготування

З лимонів зняти цедру і вичавити сік, скласти в мисочку, засипати 200 г цукру, відставити на 1 год. настоюватися.

Диню звільнити від насіння, розрізати на часточки, видалити шкірку, а м’якоть нарізати невеликими кубиками.

Цедру з цукром перекласти у каструлю, залити туди ж 200 мл води, висипати цукор, що залишився, перемішати і на середньому вогні довести до кипіння.

Акуратно опустити в киплячий сироп шматочки дині, знову довести до кипіння і варити протягом 5 хв.

Додати малину і проварити ще 5 хв., знімаючи піну.

Потім дати охолонути, відставивши на 5-6 год.

Знову поставити на вогонь і варити з моменту закипання 20 хв.

Розкласти по стерилізованих банках і закрити кришками.

 «Погляд часу» №28- 09.07.2020

Читайте також: Варення з груш і слив

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *