Варення з аґрусу

Смачних рецептів варення з аґрусу – дуже багато, деякі з них особливо складні та займають багато часу. Але можна приготувати не менш смачне варення, використовуючи досить звичайні інгредієнти та додаючи нотки екзотики за допомогою спецій.

Варення з аґрусу

Склад:

  • Аґрус – 1 кг,
  • цукор – 1,2 кг,
  • вода – 2 скл.,
  • кориця – 1 паличка.

Приготування

Перш ніж зайнятися консервацією, потрібно добре підготувати банки, які ви будете використовувати далі. І банки, і кришки потрібно добре простерилізувати та висушити.

Підготуйте аґрус – краще, якщо він буде зеленого сорту і трохи незрілий. Хвостики ягід потрібно обрізати з обох кінців, а збоку зробити надріз. Не забудьте прибрати все насіння з ягід.

Готові ягоди необхідно перекинути у велику каструлю. Додати туди цукор та залити водою.

Довести до кипіння і зменшити вогонь.

На варенні має утворитися пінка, яку треба прибрати. Далі додати корицю. Продовжувати варити, помішуючи, протягом 50-60 хв.

Щоб перевірити готовність варення, капніть його на тарілку та зачекайте 5 хв. Якщо ви покрутите блюдцем і варення не розтечеться, воно вже готове.

Після цього важливо дати варенню повністю охолонути і лише після цього розлити по банках.

Варення можна зберігати при кімнатній температурі, але пам’ятайте, що місце має бути сухим. В іншому випадку воно може покритися цвіллю, і його в такому разі вже не можна їсти.

«Погляд часу» №32-04.08.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.