Варення з аґрусу
Смачних рецептів варення з аґрусу – дуже багато, деякі з них особливо складні та займають багато часу. Але можна приготувати не менш смачне варення, використовуючи досить звичайні інгредієнти та додаючи нотки екзотики за допомогою спецій.

Склад:
- Аґрус – 1 кг,
- цукор – 1,2 кг,
- вода – 2 скл.,
- кориця – 1 паличка.
Приготування
Перш ніж зайнятися консервацією, потрібно добре підготувати банки, які ви будете використовувати далі. І банки, і кришки потрібно добре простерилізувати та висушити.
Підготуйте аґрус – краще, якщо він буде зеленого сорту і трохи незрілий. Хвостики ягід потрібно обрізати з обох кінців, а збоку зробити надріз. Не забудьте прибрати все насіння з ягід.
Готові ягоди необхідно перекинути у велику каструлю. Додати туди цукор та залити водою.
Довести до кипіння і зменшити вогонь.
На варенні має утворитися пінка, яку треба прибрати. Далі додати корицю. Продовжувати варити, помішуючи, протягом 50-60 хв.
Щоб перевірити готовність варення, капніть його на тарілку та зачекайте 5 хв. Якщо ви покрутите блюдцем і варення не розтечеться, воно вже готове.
Після цього важливо дати варенню повністю охолонути і лише після цього розлити по банках.
Варення можна зберігати при кімнатній температурі, але пам’ятайте, що місце має бути сухим. В іншому випадку воно може покритися цвіллю, і його в такому разі вже не можна їсти.
«Погляд часу» №32-04.08.2022