Варення з полуниці за 5 хвилин

Це дійсно простий рецепт, але досить незвичайний. Ви коли-небудь смажили ягоди на сковороді? Пропонуємо познайомитися з новим методом. Варення виходить яскравого насиченого кольору, ягоди залишаються цілими і не розварюються. А смак – ароматний, полуничний.

Варення з полуниці за 5 хвилин

Солодкість десерту залежить від кількості цукру, її можна змінювати на свій смак. Кому не подобається занадто солодкий десерт, сміливо зменшуйте до 700-800 г/на 1 кг.

Склад:

  • 1 кг полуниці,
  • 1 кг цукру,
  • 1/3 ч. л. лимонної кислоти,
  • 2 ст. л. води.

Приготування

Для приготування беремо глибоку сковороду. На дно наливаємо 2 ст. л. води і засипаємо вимиті, перебрані ягоди. Помішуючи, чекаємо, коли полуниця дасть сік.

Після закипання проварюємо плоди на середньому вогні 5 хв., щоб випарувалася зайва волога.

Додаємо у вариво лимонну кислоту і засипаємо цукор. При помішуванні проварюємо ще 5 хв. При необхідності, знімаємо з поверхні пінку, що утворилася. Кислота зберігає насичену яскравість десерту, а сироп не зацукрується при зберіганні.

Знімаємо сковороду з вогню. Відразу розкладаємо полуницю у стерилізовані банки.

«Уют» №25-17.06.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *