Варення з полуниці за 5 хвилин
Це дійсно простий рецепт, але досить незвичайний. Ви коли-небудь смажили ягоди на сковороді? Пропонуємо познайомитися з новим методом. Варення виходить яскравого насиченого кольору, ягоди залишаються цілими і не розварюються. А смак – ароматний, полуничний.

Солодкість десерту залежить від кількості цукру, її можна змінювати на свій смак. Кому не подобається занадто солодкий десерт, сміливо зменшуйте до 700-800 г/на 1 кг.
Склад:
- 1 кг полуниці,
- 1 кг цукру,
- 1/3 ч. л. лимонної кислоти,
- 2 ст. л. води.
Приготування
Для приготування беремо глибоку сковороду. На дно наливаємо 2 ст. л. води і засипаємо вимиті, перебрані ягоди. Помішуючи, чекаємо, коли полуниця дасть сік.
Після закипання проварюємо плоди на середньому вогні 5 хв., щоб випарувалася зайва волога.
Додаємо у вариво лимонну кислоту і засипаємо цукор. При помішуванні проварюємо ще 5 хв. При необхідності, знімаємо з поверхні пінку, що утворилася. Кислота зберігає насичену яскравість десерту, а сироп не зацукрується при зберіганні.
Знімаємо сковороду з вогню. Відразу розкладаємо полуницю у стерилізовані банки.
«Уют» №25-17.06.2021