Варення з райських яблук
Варення неперевершено смачне і виглядає просто чарівно в банці: бурштинового кольору, а яблука майже прозорі. Секрет подібної краси в тому, що фрукти варяться обов’язково з хвостиками. А коли яблука зацукруються, то стають схожі на цукати або мармелад.

Інгредієнти:
- яблука – 1 кг,
- цукор – 1 кг,
- вода – 250 мл.
Приготування
Яблука ретельно миємо, хвостики підрізаємо, але не видаляємо повністю. Кожен плід протикаємо в декількох місцях зубочисткою.
Кип’ятимо воду, складаємо яблучка в каструлю з водою і залишаємо на 5 хв. Потім потрібно відразу охолодити яблука у холодній воді.
А тепер нам потрібно зварити сироп. Для цього суміш цукру і води доводимо на повільному вогні до кипіння і варимо до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.
Заливаємо сиропом яблука і варимо ще близько 10-15 хв., знімаючи піну.
Закриваємо кришку і залишаємо на 2-3 год. для охолодження. Потім знову варимо 15-20 хв.
Варення з райських яблук готове. Смачного!
«Уют» №35-26.08.2021