Варення з райських яблук

Варення неперевершено смачне і виглядає просто чарівно в банці: бурштинового кольору, а яблука майже прозорі. Секрет подібної краси в тому, що фрукти варяться обов’язково з хвостиками. А коли яблука зацукруються, то стають схожі на цукати або мармелад.

Варення з райських яблук

Інгредієнти:

  • яблука – 1 кг,
  • цукор – 1 кг,
  • вода – 250 мл.

Приготування

Яблука ретельно миємо, хвостики підрізаємо, але не видаляємо повністю. Кожен плід протикаємо в декількох місцях зубочисткою.

Кип’ятимо воду, складаємо яблучка в каструлю з водою і залишаємо на 5 хв. Потім потрібно відразу охолодити яблука у холодній воді.

А тепер нам потрібно зварити сироп. Для цього суміш цукру і води доводимо на повільному вогні до кипіння і варимо до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.

Заливаємо сиропом яблука і варимо ще близько 10-15 хв., знімаючи піну.

Закриваємо кришку і залишаємо на 2-3 год. для охолодження. Потім знову варимо 15-20 хв.

Варення з райських яблук готове. Смачного!

«Уют» №35-26.08.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *