Варення з абрикос

 

Варення з абрикос

Варення з абрикос завжди ароматне і смачне. А якщо його приготувати половинками ягід, то воно ще й виглядає дуже красиво і апетитно.

  • 2 кг абрикос,
  • 1 кг цукру,
  • 2 скл. води,
  • лимонна кислота – 0,5 ч.л.

Для нашого бурштинового варення ми вибираємо «каліровку» стиглу з щільною м’якоттю і ту, у якій легко можна видалити кісточку. Не беріть м’який абрикос, з нього може вийти чудовий джем, а ось бурштинове абрикосове варення, на жаль, не вийде.

Обмиваємо кожен абрикос окремо і потім, гострим ножем, розрізаємо його на половинки, тут же видаляючи кісточку. 

Складіть половинки абрикосів в миску.

Рівномірно розподіліть поверх абрикосових половинок 2 склянки цукру.

З решти цукрового піску і 2 склянок води зваріть густий цукровий сироп. Остудіть його приблизно до температури 70 градусів.

Вилийте сироп в миску з засипаними цукром абрикосами і на повільному вогні починайте варити.

Якщо хочете можете зараз додати лимонний сік. Доведіть варення з абрикосів до кипіння і варіть 5 хвилини.

Після цього охолодіть варення протягом 2-3 годин і знову обережно перемішуючи його доводите до кипіння на повільному вогні і варите 5 хвилин.

Так повторіть ще 2 рази, тоді варення буде густим.

Гаряче варення розлити в стерилізовані банки і закрутити.

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *