Варення з абрикос
Варення з абрикос завжди ароматне і смачне. А якщо його приготувати половинками ягід, то воно ще й виглядає дуже красиво і апетитно.
- 2 кг абрикос,
- 1 кг цукру,
- 2 скл. води,
- лимонна кислота – 0,5 ч.л.
Для нашого бурштинового варення ми вибираємо «каліровку» стиглу з щільною м’якоттю і ту, у якій легко можна видалити кісточку. Не беріть м’який абрикос, з нього може вийти чудовий джем, а ось бурштинове абрикосове варення, на жаль, не вийде.
Обмиваємо кожен абрикос окремо і потім, гострим ножем, розрізаємо його на половинки, тут же видаляючи кісточку.
Складіть половинки абрикосів в миску.
Рівномірно розподіліть поверх абрикосових половинок 2 склянки цукру.
З решти цукрового піску і 2 склянок води зваріть густий цукровий сироп. Остудіть його приблизно до температури 70 градусів.
Вилийте сироп в миску з засипаними цукром абрикосами і на повільному вогні починайте варити.
Якщо хочете можете зараз додати лимонний сік. Доведіть варення з абрикосів до кипіння і варіть 5 хвилини.
Після цього охолодіть варення протягом 2-3 годин і знову обережно перемішуючи його доводите до кипіння на повільному вогні і варите 5 хвилин.
Так повторіть ще 2 рази, тоді варення буде густим.
Гаряче варення розлити в стерилізовані банки і закрутити.