Варення з груш і слив

Варення з груш і слив

Пропонуємо урізноманітнити класичний варіант варення зі слив і додати до них медові груші. Завдяки їхній солодкості кількість цукру можна зменшувати вдвічі! Груші багаті на пектин, необхідний усім варенням і соусам, – він надає густоту. І ви отримаєте ласощі, що нагадують желе або ніжний мармелад. Кисло-солодкий смак нікого не залишить байдужим!

Склад:

  • Слива – 1 кг,
  • груша – 1 кг,
  • цукор – 1 кг.

Приготування:

Груші наріжте кубиками. У слив видаліть кісточки, м’якоть наріжте начетверо. Складіть фрукти в товстостінну каструлю, додайте цукор і перемішайте. Залиште на 20 хв., щоб виділився сік.

Поставте каструлю на слабкий вогонь, під кришкою доведіть вміст до кипіння. Після закипання варіть годину на мінімальному вогні без кришки. Вміст каструлі періодично перемішуйте.

Загусле варення розлийте по стерильних банках, закрийте герметично. Банки переверніть, закутайте й залиште остуджуватися.

Із вказаної кількості інгредієнтів вийде приблизно 5 півлітрових банок варення.

«Уют» №39-2019

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *