Варення з полуниці з пелюстками троянд

Варення з полуниці з пелюстками троянд

  • Полуниця – 1 кг,
  • цукор – 500-700 г,
  • пелюстки троянд – 3 жмені.

Полуницю перебрати. Пелюстки троянд перебрати, видаляючи тверді прожилки біля основи, вимити і висушити. У каструлю шарами викласти половину полуниці, половину пелюсток, засипати половиною цукру і повторити шари. Накрити ємність рушником і залишити на ніч. Вранці поставити на повільний вогонь і після закипання варити, знімаючи піну, 20-25 хв. Готове варення гарячим розлити у стерилізовані банки і закрити. Дати охолонути під ковдрою, зберігати у темному прохолодному місці.

Маргарита Іванівна, м. Сміла

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest