Ватерзой
Ватерзой – це класична бельгійська юшка. Колись до оригінального рецепту входила риба, але тепер готується з курятини. Принадність цього супу ще в тому, що він не вимагає складних заморських інгредієнтів.
Курка – 1 кг, курячий бульйон – 2 скл., морквина, стебла селери – 2 шт., цибулина, картопля – 6-8 шт., яєчний жовток, вершки – 200 мл, вершкове масло, сіль, чорний мелений перець.
Наріжте цибулю півкільцями, селеру і моркву тонкою соломкою, почистіть картоплю.
У каструлі з товстим дном розтопіть 2 ст. л. вершкового масла. Обсмажте овочі до м’якості, потім додайте курку і подрум’яньте її.
Улийте в каструлю бульйон, покладіть картоплю, додайте перець горошком і лавровий лист. Після того, як суп закипить, залиште його мліти на вогні 30-35 хв.
Коли курка стане м’якою, витягніть її з каструлі разом із лавровим листом і перцем. Відділіть м’ясо від кісток.
В окремій ємності збийте жовток із вершками, потім додайте туди ополоник гарячого бульйону і ретельно розмішайте. Отриману суміш додайте в суп, швидко перемішайте, посоліть і поперчіть за смаком.
Покладіть куряче м’ясо назад у каструлю, ще раз прогрійте, але не доводьте до кипіння.