Ватрушка з сиром із дріжджового тіста

Ватрушка з сиром – не рядова випічка до чаю. Вона настільки пишна і велика, що цілком заслуговує називатися святковою. Чого лише одне плетіння варте!

Ватрушка з сиром

Склад:

  • Молоко – 250 мл,
  • сіль – 1 щіп.,
  • сухі дріжджі – 7 г,
  • яйця – 2 шт.,
  • цукор – 200 г,
  • сметана – 100 г,
  • кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.,
  • ванільний екстракт – 1 ч. л.,
  • борошно – 500 г,
  • вершкове масло – 60 г,
  • сир – 400 г,
  • жовтки – 1 шт.

Приготування:

Дріжджове тісто. У великій мисці з’єднайте тепле молоко і дріжджі. Додайте 1 яйце, 100 г цукру, перемішайте. Порціями підсипте просіяне борошно, додайте сіль і розм’якшене вершкове масло. Замісіть еластичне тісто. Накрийте миску плівкою і залиште у теплі на 1,5-2 год.

Сирна начинка. Сир розітріть із яйцем і 100 г цукру. Додайте сметану, ванільний екстракт і кукурудзяний крохмаль. Ретельно перемішайте чи збийте міксером.

Тісто, що підійшло, обімніть, викладіть на пергамент для випікання і розкатайте у коржик середньої товщини. По центру коржа розмістіть плоску тарілку.

На тісті, що залишилося за межами периметра тарілки, зробіть надрізи по косій на відстані 1,5-2 см. Тарілку зніміть, а отримані смужки складіть навхрест, щоб вийшла косичка, як на фото.

Як зробити косу на тісті

Коса на тісті

Разом із пергаментом перенесіть заготовку на круглу форму, що підходить за розміром, і залиште на 15-20 хв. Центр пирога заповніть сирною начинкою, краї змастіть жовтком, змішаним із 1 ст. л. води.

Випікайте ватрушку при 160 ºС 35-40 хв.

Читайте також: Пшеничний хліб із сиром

«УЮТ» №21-21.05.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *