«Ватрушки» з картоплею, сиром сулугуні та зеленню
Це навіть звучить апетитно, а смак складно передати словами. Ідеальна холодна закуска для посиденьок на свіжому повітрі.

Склад:
- 450 г борошна,
- 250 г вершкового масла,
- 1 ч. л. розпушувача для тіста,
- 80 мл вершків (10 %),
- 400 г картоплі, пучок зелені,
- 200 г сулугуні, жовток,
- 4 зуб.
- часнику,
- 4 ст. л. олії,
- 1 ст. л. молока,
- сіль,
- перець.
Приготування:
Тісто для булочок. Змішайте борошно, розпушувач, вершкове масло, сіль і вершки, замісіть тісто. Якщо воно вийде дуже густим, розведіть водою.
Скачайте тісто в кулю, загорніть у плівку і відправте в холодильник на 30 хв.
Картоплю відваріть у мундирі і розімніть у пюре.
Натріть сир сулугуні на дрібній тертці.
Подрібніть зелень і часник, обсмажте їх кілька хвилин на сковороді на оліїі, додайте перець. Змішайте ці інгредієнти з картоплею і сулугуні.
Тісто розділіть навпіл. Кожну половинку розкатайте в довгий прямокутник товщиною 3 мм. Рівномірно викладіть картопляно-сирну начинку. Кожен прямокутник скрутіть у рулет і наріжте шматочками товщиною по 3 см.
Застеліть деко пергаментом, викладіть на нього булочки і залиште на 15 хв.
Збийте молоко і яйце, змастіть булочки і випікайте 25 хв. при температурі 180 °С.
Читайте також: Здобні булочки з зеленою цибулею
«УЮТ» №26-25.06.2020