«Ватрушки» з картоплею, сиром сулугуні та зеленню

Це навіть звучить апетитно, а смак складно передати словами. Ідеальна холодна закуска для посиденьок на свіжому повітрі.

«Ватрушки» з картоплею, сиром сулугуні та зеленню

Склад:

  • 450 г борошна,
  • 250 г вершкового масла,
  • 1 ч. л. розпушувача для тіста,
  • 80 мл вершків (10 %),
  • 400 г картоплі, пучок зелені,
  • 200 г сулугуні, жовток,
  • 4 зуб.
  • часнику,
  • 4 ст. л. олії,
  • 1 ст. л. молока,
  • сіль,
  • перець.

Приготування:

Тісто для булочок. Змішайте борошно, розпушувач, вершкове масло, сіль і вершки, замісіть тісто. Якщо воно вийде дуже густим, розведіть водою.

Скачайте тісто в кулю, загорніть у плівку і відправте в холодильник на 30 хв.

Картоплю відваріть у мундирі і розімніть у пюре.

Натріть сир сулугуні на дрібній тертці.

Подрібніть зелень і часник, обсмажте їх кілька хвилин на сковороді на оліїі, додайте перець. Змішайте ці інгредієнти з картоплею і сулугуні.

Тісто розділіть навпіл. Кожну половинку розкатайте в довгий прямокутник товщиною 3 мм. Рівномірно викладіть картопляно-сирну начинку. Кожен прямокутник скрутіть у рулет і наріжте шматочками товщиною по 3 см.

Застеліть деко пергаментом, викладіть на нього булочки і залиште на 15 хв.

Збийте молоко і яйце, змастіть булочки і випікайте 25 хв. при температурі 180 °С.

Читайте також: Здобні булочки з зеленою цибулею

 «УЮТ» №26-25.06.2020

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *