Вдала випічка: тонкощі та хитрощі

Вдала випічка
Вдала випічка: тонкощі та хитрощі

Багато різних кулінарних тонкощів засвоюються з досвідом. Відкриємо свої секрети – вони завжди потрібні на кухні.

• Борошно перед застосуванням обов’язково потрібно просіяти через сито. Так воно насичується повітрям, а борошняні вироби виходять пишнішими.

• Якщо вам треба розвести борошно, наприклад, у воді чи у молоці, поступово вливайте рідину у борошно і розмішуйте, а не навпаки.

• Для замісу тіста бажано використовувати воду, попередньо охолоджену у холодильнику.

• У приготовлене для млинців тісто влийте 30-40 г олії та перемішайте, тоді вам не потрібно буде повторно змащувати сковороду при випічці млинців.

• Бісквітне тісто потрібно вимішувати дуже акуратно, оскільки воно осяде і бісквіт вийде не пишним. Бісквітне тісто не повинно стояти – після того, як замісили, відразу випікайте! Якщо ви випікаєте по черзі кілька бісквітних коржів, поставте тісто у холодильник або збивайте по черзі.

• Чим більше жиру і менше рідини у тісті, тим більше розсипчастими виходять вироби.

• Якщо у бісквітне тісто (на соді) додати крохмаль, то готові вироби стають розсипчастими.

• Нестача цукру у пісочному тісті негативно позначається на готових виробах: вони виходять жорсткими і малорозсипчатими.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *