Великоднє печиво

Великоднє печиво
Великоднє печиво

«Погляд часу» №17-2019

Фігурні коржики з шоколадно-вершковою начинкою можна приготувати разом з онуками – їм сподобається прикрашати гніздечка цукерками-яєчками.

  • Цукрова пудра – 100 г,
  • чорний шоколад – 100 г,
  • вершки –100 мл,
  • пшеничне борошно – 210 г,
  • яйце,
  • вершкове масло – 75 г,
  • какао-порошок – 40 г,
  • розпушувач – 5 г,
  • сіль – 1 щіпка.

З’єднати борошно з розм’якшеним вершковим маслом, яйцем, цукровою пудрою, какао, розпушувачем і дрібкою солі. Замісити тісто. Сформувати кулю, замотати у плівку і покласти у холодильник на 1,5-2 год. Коли тісто замерзне, розрізати його на невеликі брусочки по 35 г і подрібнити. Скласти отриману «локшину» у вигляді гніздечка. За допомогою пробки від пляшки зробити поглиблення у центрі. Розігріти духовку до 160 °С і випікати «гнізда» протягом 15 хв. Коли вони охолонуть, заповнити їх шоколадом.

Щоб приготувати шоколадну начинку, потрібно розтопити на водяній бані чи у мікрохвильовій печі подрібнену плитку шоколаду. Добре вимішати. Наповнити кремом кожне гніздечко. Коли воно трохи застигне, помістити у центр кошиків маленькі цукерки у формі яєчок (можна драже).

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *