Велика кількість солі, послаблює імунітетет
Іжа, в якій міститься велика кількість солі, послаблює імунітет і можливість нашого організму боротися з вірусами і бактеріями.

Учені, після проведеного дослідження, прийшли до висновку, що їжа, до складу якої входить велика кількість солі, може збільшувати вироблення глюкокортикоїдів – гормонів, здатних послаблювати імунітет при підвищенні їхньої концентрації в організмі.
Досвід провели на гризунах. Протягом тижня їм давали солону їжу. До кінця експерименту імунітет тварин ослаб. На думку вчених, це пов’язано з тим, що хвороботворні мікроорганізми розмножувалися набагато швидше, ніж у тих, хто не вживав багато солі з їжею.
Їжа з високим умістом солі пригнічує захисні сили важливих імунних клітин нейтрофілів, завдання яких полягає саме у знищенні шкідливих чужорідних частинок, бактерій і вірусів.
У ході експерименту респонденти щодня протягом тижня отримували на додаток до свого раціону по 6 г кухонної солі. У результаті у людей значно зросла концентрація глюкокортикоїдів у крові й одночасно сильно знизилася активність імунних клітин.
«Погляд часу» №39-24.09.2020
Читайте також: Йодовану сіль зберігайте у темному місці