Велика кількість солі, послаблює імунітетет

Іжа, в якій міститься велика кількість солі, послаблює імунітет і можливість нашого організму боротися з вірусами і бактеріями.

Сіль знижує імунітет

Учені, після проведеного дослідження, прийшли до висновку, що їжа, до складу якої входить велика кількість солі, може збільшувати вироблення глюкокортикоїдів – гормонів, здатних послаблювати імунітет при підвищенні їхньої концентрації в організмі.

Досвід провели на гризунах. Протягом тижня їм давали солону їжу. До кінця експерименту імунітет тварин ослаб. На думку вчених, це пов’язано з тим, що хвороботворні мікроорганізми розмножувалися набагато швидше, ніж у тих, хто не вживав багато солі з їжею.

Їжа з високим умістом солі пригнічує захисні сили важливих імунних клітин нейтрофілів, завдання яких полягає саме у знищенні шкідливих чужорідних частинок, бактерій і вірусів.

У ході експерименту респонденти щодня протягом тижня отримували на додаток до свого раціону по 6 г кухонної солі. У результаті у людей значно зросла концентрація глюкокортикоїдів у крові й одночасно сильно знизилася активність імунних клітин.

«Погляд часу» №39-24.09.2020

Читайте також: Йодовану сіль зберігайте у темному місці

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *