Вершкове домашнє морозиво
Для багатьох кращий літній десерт – це морозиво. А якщо приготувати його самостійно вдома – це буде набагато смачніше й корисніше.

Спробуйте приготувати за нашим рецептом найніжніший варіант – вершкове домашнє морозиво.
Склад:
- 420 мл молока,
- 120 г цукру,
- 2 яйця,
- 120 мл вершків (33 %).
Приготування
У мисці змішайте цукор з яйцями і злегка збийте вінчиком. Не потрібно збивати яйця до стану піни.
Молоко нагрійте до 60 °С. Якщо у вас немає термометра, то нагрівайте молоко до появи першого пару. Тепле молоко змішайте з яєчною сумішшю.
Отриману суміш перелийте в сотейник і варіть на маленькому вогні до того, як її температура досягне 82 °С.
Якщо у вас немає термометра, то варіть доти, поки суміш не почне злегка густіти. При цьому обов’язково постійно помішуйте суміш лопаткою до самого дна сотейника.
Зніміть суміш із вогню й дайте їй охолонути. Після цього влийте вершки, перемішайте і перекладіть у морозницю.
Якщо морозниці у вас немає, перелийте суміш у пластиковий контейнер із кришкою і поставте в морозилку. Через 30 хв. дістаньте контейнер і злегка перемішайте морозиво.
Повторіть процедуру ще 4 рази через кожні 30 хв. Це потрібно для того, щоб у морозиві не утворювалися кристали льоду. Після останнього перемішування залишіть морозиво в морозилці на 6-8 год.
«Погляд часу» №29-16.07.2020
Читайте також: Простий торт без випічки