Вершкове домашнє морозиво

Для багатьох кращий літній десерт – це морозиво. А якщо приготувати його самостійно вдома – це буде набагато смачніше й корисніше.

Вершкове домашнє морозиво

Спробуйте приготувати за нашим рецептом найніжніший варіант – вершкове домашнє морозиво.

Склад:

  • 420 мл молока,
  • 120 г цукру,
  • 2 яйця,
  • 120 мл вершків (33 %).

Приготування

У мисці змішайте цукор з яйцями і злегка збийте вінчиком. Не потрібно збивати яйця до стану піни.

Молоко нагрійте до 60 °С. Якщо у вас немає термометра, то нагрівайте молоко до появи першого пару. Тепле молоко змішайте з яєчною сумішшю.

Отриману суміш перелийте в сотейник і варіть на маленькому вогні до того, як її температура досягне 82 °С.

Якщо у вас немає термометра, то варіть доти, поки суміш не почне злегка густіти. При цьому обов’язково постійно помішуйте суміш лопаткою до самого дна сотейника.

Зніміть суміш із вогню й дайте їй охолонути. Після цього влийте вершки, перемішайте і перекладіть у морозницю.

Якщо морозниці у вас немає, перелийте суміш у пластиковий контейнер із кришкою і поставте в морозилку. Через 30 хв. дістаньте контейнер і злегка перемішайте морозиво.

Повторіть процедуру ще 4 рази через кожні 30 хв. Це потрібно для того, щоб у морозиві не утворювалися кристали льоду. Після останнього перемішування залишіть морозиво в морозилці на 6-8 год.

«Погляд часу»  №29-16.07.2020

Читайте також: Простий торт без випічки

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *