Вершковий террін із грибів

Вершковий террін із грибів – це страва французької кухні, щось середнє між паштетом та запіканкою. Її можна приготувати з м’ясом, рибою, овочами чи грибами. Інгредієнти можна перемолоти на блендері або м’ясорубці, або нарізати скибочками. Зазвичай, террін потрібно запікати, але не в нашому випадку.

Вершковий террін із грибів

Склад:

  • Печериці – 600 г,
  • олія – 1,5 ст. л.,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • сметана – 350 г,
  • вершки – 200 мл,
  • желатин – 20 г,
  • вода – 70 мл,
  • кріп – 50 г,
  • часник – 3 зуб.,
  • перець.

Приготування

Заливаємо желатин холодною водою, перемішуємо та ставимо для набухання.

Не дуже дрібно нарізаємо гриби. Розігріваємо сковороду з олією й обсмажуємо гриби до рум’яної скоринки. Додаємо до печериць сметану та вершки, солимо і перчимо.

Робимо мінімальний вогонь. Коли соус почне закипати, додаємо подрібнений кріп і часник. Додаємо набряклий желатин і перемішуємо інгредієнти до розчинення.

Перекладаємо печериці у вершковому соусі у силіконову форму. Зачекайте, доки страва трохи охолоне, а потім затягніть форму харчовою плівкою і поставте у холодильник до застигання желатину.

Для повного застигання страві знадобиться 4-5 год., але краще залишити її в холодильнику на ніч.

«Уют» №45-10.11.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *