Вершковий террін із грибів
Вершковий террін із грибів – це страва французької кухні, щось середнє між паштетом та запіканкою. Її можна приготувати з м’ясом, рибою, овочами чи грибами. Інгредієнти можна перемолоти на блендері або м’ясорубці, або нарізати скибочками. Зазвичай, террін потрібно запікати, але не в нашому випадку.

Склад:
- Печериці – 600 г,
- олія – 1,5 ст. л.,
- сіль – 1 ч. л.,
- сметана – 350 г,
- вершки – 200 мл,
- желатин – 20 г,
- вода – 70 мл,
- кріп – 50 г,
- часник – 3 зуб.,
- перець.
Приготування
Заливаємо желатин холодною водою, перемішуємо та ставимо для набухання.
Не дуже дрібно нарізаємо гриби. Розігріваємо сковороду з олією й обсмажуємо гриби до рум’яної скоринки. Додаємо до печериць сметану та вершки, солимо і перчимо.
Робимо мінімальний вогонь. Коли соус почне закипати, додаємо подрібнений кріп і часник. Додаємо набряклий желатин і перемішуємо інгредієнти до розчинення.
Перекладаємо печериці у вершковому соусі у силіконову форму. Зачекайте, доки страва трохи охолоне, а потім затягніть форму харчовою плівкою і поставте у холодильник до застигання желатину.
Для повного застигання страві знадобиться 4-5 год., але краще залишити її в холодильнику на ніч.
«Уют» №45-10.11.2022