Весняні салати із редискою
Із салатами з редиски в наш дім приходить весна. Організм, який засумував за вітамінами, вимагає чогось свіжого і хрусткого, а що краще підходить під цей опис, ніж салат із редискою і огірком, присипаний зеленою цибулькою?
Редиску можна додавати до пасти, в окрошку, фарширувати нею яйця. Здивуйте домашніх її поєднанням із буряком, квасолею чи грибами.
Не бійтеся експериментувати, і нові смакові поєднання міцно увійдуть до вашого весняного меню.
Салат із редиски й огірків

Склад:
- Пучок редиски,
- огірок,
- 50 г салату,
- 50 г сиру,
- 2 ст. л. сметани,
- кілька пір’їн зеленої цибулі,
- кілька гілочок кропу,
- сіль – за смаком.
Приготування
Помийте всі овочі. Наріжте редиску тонкими кружечками. Свіжий огірок наріжте скибочками чи брусочками. Зелену цибулю наріжте навскоси. Сир натріть на тертці, кріп і салат наріжте довільним способом.
З’єднайте всі нарізані інгредієнти в мисці, посоліть, додайте сметану, гарненько перемішайте.
Салат із редиски та яєць

Склад:
- Пучок редиски,
- 4 яйця,
- пучок зеленої цибулі,
- пучок кропу,
- 3 ст. л. йогурту,
- сіль,
- перець.
Приготування
Відваріть яйця. Очистіть від шкаралупи і наріжте кубиками. Помийте й очистіть редиску, наріжте плоскими скибочками.
У глибокій мисці змішайте всі інгредієнти з йогуртом, приправши сіллю і перцем за смаком.
Салат із редиски та картоплі

Склад:
- Пучок редиски,
- 500 г картоплі,
- 2 огірки,
- 50 г салату,
- пучок зеленої цибулі,
- 4 ст. л. олії,
- 1 ст. л. меду,
- 1 ст. л. лимонного соку,
- сіль і перець – за смаком.
Приготування
Відваріть картоплю. Наріжте її кубиками. Наріжте кружечками огірки і редиску.
Для соусу змішайте в блендері олію, мед, лимонний сік і перець.
Дрібно наріжте цибулю і салат. Викладіть усе на тарілку і полийте соусом.
Маринована редиска
Про мариновані огірки чи помідори відомо всім. А ось чи куштували ви мариновану редиску? Приготуйвавши її одного разу, ця холодна закуска міцно оселиться на столі. Редиска в маринаді виходить хрумкою, соковитою, у міру пікантною і дуже ароматною.

Склад:
- 400-500 г редиски,
- 400 мл води,
- 2 ч. л. цукру,
- 1 ч. л. солі,
- 20 мл (2 ст. л.) оцту столового 9 %,
- 2-3 гілочки петрушки,
- 3 зубчики часнику,
- 1 ч. л. перцю горошком,
- 5 шт. перцю запашного горошком,
- 1 ч. л. гірчиці зернистої,
- 0,5 ч. л. коріандру в зернах,
- 2 лавровий листи.
Приготування
З’єднайте в каструлі цукор, сіль, зернисту гірчицю, запашний перець, чорний перець горошком, коріандр та лавровий лист. Влийте в каструлю 400-450 мл води та поставте на вогонь. Доведіть до кипіння та варіть 1-2 хв.
Зніміть каструлю з вогню та повністю охолодіть. В охолоджену суміш влийте оцет і перемішайте.
Редиску наріжте тонкими кружечками. Товщина може бути на ваш смак – 0,1-0,3 см.
Перекладіть редиску в ємність із кришкою, залийте маринадом. За допомогою сита можна відразу відокремити всі прянощі, вони вже виконали свою роботу.
Очищений часник наріжте тонкими пластинами, петрушку крупно поріжте. Додайте часник і петрушку до редиски, накрийте кришкою і поставте в холодильник на 5-6 год., а краще – на ніч.
Через ніч кожура редиски пофарбуває маринад у гарний рожевий колір. Редиска стане м’якшою й увібре у себе апетитний аромат маринаду.
Готова маринована редиска зберігається в холодильнику протягом 3-5 днів, не втрачаючи своїх хрустких якостей.
Таку редиску можна подати як холодну закуску, просто діставши її з маринаду в тарілку. А можна заправити олією, прикрасити зеленню – і вийде апетитний салат.
«Погляд часу» №21-19.05.2022