Весняні салати із редискою

Із салатами з редиски в наш дім приходить весна. Організм, який засумував за вітамінами, вимагає чогось свіжого і хрусткого, а що краще підходить під цей опис, ніж салат із редискою і огірком, присипаний зеленою цибулькою?

Редиску можна додавати до пасти, в окрошку, фарширувати нею яйця. Здивуйте домашніх її поєднанням із буряком, квасолею чи грибами.

Не бійтеся експериментувати, і нові смакові поєднання міцно увійдуть до вашого весняного меню.

Салат із редиски й огірків
Салат із редиски й огірків

Склад:

  • Пучок редиски,
  • огірок,
  • 50 г салату,
  • 50 г сиру,
  • 2 ст. л. сметани,
  • кілька пір’їн зеленої цибулі,
  • кілька гілочок кропу,
  • сіль – за смаком.

Приготування

Помийте всі овочі. Наріжте редиску тонкими кружечками. Свіжий огірок наріжте скибочками чи брусочками. Зелену цибулю наріжте навскоси. Сир натріть на тертці, кріп і салат наріжте довільним способом.

З’єднайте всі нарізані інгредієнти в мисці, посоліть, додайте сметану, гарненько перемішайте.

Салат із редиски та яєць
Салат із редиски та яєць

Склад:

  • Пучок редиски,
  • 4 яйця,
  • пучок зеленої цибулі,
  • пучок кропу,
  • 3 ст. л. йогурту,
  • сіль,
  • перець.

Приготування

Відваріть яйця. Очистіть від шкаралупи і наріжте кубиками. Помийте й очистіть редиску, наріжте плоскими скибочками.

У глибокій мисці змішайте всі інгредієнти з йогуртом, приправши сіллю і перцем за смаком.

Салат із редиски та картоплі
Салат із редиски та картоплі

Склад:

  • Пучок редиски,
  • 500 г картоплі,
  • 2 огірки,
  • 50 г салату,
  • пучок зеленої цибулі,
  • 4 ст. л. олії,
  • 1 ст. л. меду,
  • 1 ст. л. лимонного соку,
  • сіль і перець – за смаком.

Приготування

Відваріть картоплю. Наріжте її кубиками. Наріжте кружечками огірки і редиску.

Для соусу змішайте в блендері олію, мед, лимонний сік і перець.

Дрібно наріжте цибулю і салат. Викладіть усе на тарілку і полийте соусом.

Маринована редиска

Про мариновані огірки чи помідори відомо всім. А ось чи куштували ви мариновану редиску? Приготуйвавши її одного разу, ця холодна закуска міцно оселиться на столі. Редиска в маринаді виходить хрумкою, соковитою, у міру пікантною і дуже ароматною.

Маринована редиска

Склад:

  • 400-500 г редиски,
  • 400 мл води,
  • 2 ч. л. цукру,
  • 1 ч. л. солі,
  • 20 мл (2 ст. л.) оцту столового 9 %,
  • 2-3 гілочки петрушки,
  • 3 зубчики часнику,
  • 1 ч. л. перцю горошком,
  • 5 шт. перцю запашного горошком,
  • 1 ч. л. гірчиці зернистої,
  • 0,5 ч. л. коріандру в зернах,
  • 2 лавровий листи.

Приготування

З’єднайте в каструлі цукор, сіль, зернисту гірчицю, запашний перець, чорний перець горошком, коріандр та лавровий лист. Влийте в каструлю 400-450 мл води та поставте на вогонь. Доведіть до кипіння та варіть 1-2 хв.

Зніміть каструлю з вогню та повністю охолодіть. В охолоджену суміш влийте оцет і перемішайте.

Редиску наріжте тонкими кружечками. Товщина може бути на ваш смак – 0,1-0,3 см.

Перекладіть редиску в ємність із кришкою, залийте маринадом. За допомогою сита можна відразу відокремити всі прянощі, вони вже виконали свою роботу.

Очищений часник наріжте тонкими пластинами, петрушку крупно поріжте. Додайте часник і петрушку до редиски, накрийте кришкою і поставте в холодильник на 5-6 год., а краще – на ніч.

Через ніч кожура редиски пофарбуває маринад у гарний рожевий колір. Редиска стане м’якшою й увібре у себе апетитний аромат маринаду.

Готова маринована редиска зберігається в холодильнику протягом 3-5 днів, не втрачаючи своїх хрустких якостей.

Таку редиску можна подати як холодну закуску, просто діставши її з маринаду в тарілку. А можна заправити олією, прикрасити зеленню – і вийде апетитний салат.

«Погляд часу» №21-19.05.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *