Весняні супи
Разомі з теплом хочеться чогось дуже легкого та простого – як у приготуванні, так і для куштування. І супи саме такий ідеальний варіант. Та хіба можна здивувати простим овочевим супом? Повірте, можна!
Зелений борщ зі шпинатом

Склад:
- 1 л води,
- 2 картоплини,
- 2 цибулини,
- морквина,
- 4 перепелиних яйця,
- 1 пучок шпинату,
- 1 пучок петрушки,
- 1 пучок зеленої цибулі,
- 2 ст. л. олії,
- 1 лавровий лист,
- сіль,
- перець.
Приготування
Очистіть цибулину та залиште її цілою. Пів морквини поріжте на товсті кружечки. Помістіть овочі в каструлю на 2 л та залийте літром води. Посоліть та додайте лавровий лист. Доведіть до кипіння і варіть 20 хв. Додайте корінь селери та стебла кропу для аромату.
Відваріть 4 перепелиних яйця впродовж 4-5 хв. кипіння. Видаліть овочі та лавровий лист із бульйону та залиште на маленькому вогні. Поріжте дрібно другу половину моркви, цибулину та 2 картоплини без шкірки.
Промийте шпинат, петрушку, зелену цибулю й поріжте крупно. Додайте до каструлі всі овочі та зелень. Доведіть до кипіння. Додайте 2 ст. л. олії. Проваріть упродовж 10-15 хв. до готовності картоплі.
Подавайте зелений борщ разом із відвареним та розрізаним навпіл перепелиним яйцем у кожній тарілці.
Суп із хлібом, часником і кінзою
Легкий вітамінний супчик із насиченим злегка гострим смаком і ароматом кінзи.

Склад:
- 4 скл. свіжої кінзи,
- 7 зубчиків часнику,
- зелений болгарський перець,
- сіль,
- перець,
- 0,5 скл. оливкової олії,
- 200 г сухариків із білого хліба,
- 8 скл. курячого бульйону,
- 4 яйця.
Приготування
За допомогою кухонного комбайна подрібніть кінзу, болгарський і гострий перець, часник, сіль і чорний перець, потім додайте олію і пюрируйте до стану однорідної суміші. Перекладіть половину отриманої пасти в миску, додайте сухарики і відкладіть у бік.
На сковороді розігрійте пасту, що залишилася, і тушкуйте на середньому вогні 2-3 хв. Додайте бульйон, гарненько розмішайте і доведіть до кипіння.
У невеликій мисці розмішайте розбиті яйця й акуратно влийте їх у киплячу суміш, проваріть 1 хв. Змішайте гарячу рідину і пасту з сухарями, розлийте по тарілках.
Курячий бульйон із макаронами і петрушкою

Склад:
- 500-700 г курки,
- 3 морквини,
- 3 цибулини,
- 4 черешки селери,
- 0,5 головки часнику,
- 2,5 скл. петрушки,
- 200 г макаронів,
- сіль,
- перець.
Приготування
Курку перекладіть у каструлю і залийте холодною водою. Додайте подрібнену моркву, цибулю і селеру, нарізаний часник, 0,5 скл. зелені петрушки і 5 горошин чорного перцю. Посоліть за смаком, доведіть до кипіння і варіть, знімаючи піну, приблизно 2 год.
Зніміть із вогню, злийте бульйон і викладіть овочі з м’ясом в окремий посуд – ви можете використовувати їх на свій розсуд.
Бульйон ще раз закип’ятіть, додайте макарони і готуйте їх згідно з інструкцією на упаковці. Вмішайте решту 2 скл. зелені петрушки і кип’ятіть ще хвилину. Приправте за смаком, розлийте по тарілках і можна подавати.
«Погляд часу» №16-20.04.2023