Весняний салат із капусти та зелені без майонезу
Нічого незвичайного в салаті із капусти немає, але вся справа в особливій заправці, яку готують із зелені. Не заправляти ж майонезом весняні салати!

Заправка із зелені підійде не лише для салату. З таким соусом можна подавати і рибу, і м’ясо, і приготовлені в духовці чи грилі овочі! Універсальна вітамінна заправка!
Склад:
- Капуста – 600 г,
- петрушка – 1 пуч.,
- кінза – 1 пуч.,
- кріп,
- оливкова олія – 3 ст. л.,
- мед – 1 ч. л.,
- часник – 2 зуб.,
- сіль,
- перець,
- яблучний оцет – 1 ст. л.
Приготування
Тонко наріжте капусту.
Крупно наріжте зелень, відправте її в блендер разом з оливковою олією, яблучним оцтом, подрібненим часником, медом, сіллю та перцем. Перебийте інгредієнти.
Заправте салат приготованим соусом та перемішайте.
Заправку для салата можна настояти у холодильнику кілька годин. Тоді аромат буде яскравішим, а смак насиченішим.
«Уют» №23-2.06.2022