Вибираємо мед

мед

Про унікальні властивості меду відомо всім. Але корисний лише якісний натуральний продукт без штучних домішок, підсолоджувачів і консервантів. Несумлінні виробники можуть підмішувати до нього цукор, воду, крохмаль і крейду. Перевіряти мед на натуральність, звичайно, найкраще у спеціальних лабораторіях. Але якщо такої можливості немає, як відрізнити його від підробок самостійно?

Насамперед якщо натуральний рідкий мед спробувати перелити в іншу ємність або вмочити у нього дерев’яну паличку, то він потягнеться тоненькою цівкою. Якщо ж скрапуватиме, перериваючись – перед вами підробка.

Капніть на руку трохи меду. Натуральний не розтечеться по ній і не скрапуватиме, навіть якщо руку перевернути. Спробуйте втерти його колоподібними рухами, так само, як наносите крем для рук. Натуральний мед убереться у шкіру, не залишивши відчуття липкості. Якщо ж воно є, отже, до меду додали цукор.

Нанесіть малюнок із меду на папір і підпаліть його. Якщо продукт натуральний, згоріти має лише папір, залишаючи недоторканим медовий малюнок. Якщо це фальсифікат, він теж горітиме.

Налийте на дно глибокої тарілки трохи меду, залийте його холодною водою у співвідношенні 1 : 1. Почніть повільно розхитувати тарілку, обертаючи її й намагаючись розчинити мед. Приблизно за хвилину у натурального якісного, без будь-яких домішок, меду з’явиться малюнок у формі стільників, із яких він був відкачаний.

Багато хто вважає: якщо мед зацукрувався, скоріше за все, це підробка. Однак насправді все навпаки. Натуральний продукт уже за 2 місяці після збирання може зацукруватися. А якщо взимку ви побачите у продажу рідкий мед, найімовірніше, цей продукт із домішками. І, звичайно ж, купуючи мед у магазині, у закритій банці, ви придбаєте кота у мішку, оскільки перевірити його не можна. Тому краще брати у перевірених місцях у людей, яким довіряєте.

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *