Від семи бід: лікарі настійно рекомендують пити сік із капусти

Сік зі свіжої капусти зазвичай призначають при хронічних гастритах, особливо зі зниженою кислотністю, при виразковій хворобі шлунку і дванадцятипалої кишки, захворюваннях печінки і селезінки, а також ожирінні. Приймати його слід по 1-2 скл. два-три рази на день за годину до їди в теплому вигляді.

Сік зі свіжої капусти

При вживанні цього соку дивно швидко піддається лікуванню виразка дванадцятипалої кишки. Єдиний мінус – часте утворення газів. Із таким самим успіхом можна використовувати морквяний сік, який до того ж і смачніший.

Сік із капусти володіє прекрасною очисною дією і допомагає зменшити вагу завдяки вмісту тартронової кислоти. Утворення газів у кишківнику, незважаючи на незручності, явище позитивне, оскільки пояснюється тим, що сік капусти розкладає продукти гниття, що накопичилися у кишківнику. Клізми допоможуть видаленню як газів, так і продуктів гниття.

Велика кількість газів – це наслідок ненормального токсичного стану кишківника. У цьому випадку рекомендується перед тим, як пити сік, очистити кишківник, випиваючи щодня морквяний сік або суміш соків моркви і шпинату протягом двох чи трьох тижнів із щоденним очищенням клізмою. Помічено, що якщо кишківник у змозі засвоїти капустяний сік, то він діє як ідеальний очисний засіб, особливо при ожирінні.

Суміш соків моркви та капусти утворює прекрасне джерело вітаміну С як засіб очищення, особливо при інфекції ясен, викликає пародонтоз. Сік капусти дуже ефективний, якщо застосовується при пухлинах і запорах. Оскільки закрепи є причиною висипу на обличчі, то він зникає при вживанні цього соку.

А ось додавання солі до капустяного соку не тільки знищує його цінність, а й шкідливо для організму.

«Погляд часу» №37-9.09.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *