Від яких хвороб захищають яблука

Цей фрукт, мабуть, один із найбільш популярних у всьому світі. А чи знаєте ви, що яблука не тільки смачні, але і дуже корисні?
- Яблука продовжують життя. Дослідники з Кембриджського університету дійшли висновку, що якщо з’їдати одне яблуко на день, можна подовжити собі життя на цілих 3 роки. А все тому, що ці фрукти багаті клітковиною і пектином. Пектин – це природний полімер, який поглинає шкідливі речовини (важкі метали, холестерин, радіоактивні речовини) і виводить їх з організму. Він відновлює мікрофлору кишечника, очищає кров і зміцнює імунну систему.
- Яблука захищають від раку. Було доведено, що яблука містять надзвичайно високу кількість антиоксидантів, які нейтралізують дію вільних радикалів. Яблука також містять трітерпеноїди – органічні сполуки, які блокують ріст ракових клітин у молочних залозах, печінці та товстій кишці.
- Яблука запобігають хворобам серця. Дослідники з Університету Флориди протягом одного року уважно вивчали раціон групи жінок у віці від 45 до 65 років. Жінки щодня вживали 75 г сушених яблук і регулярно робили тести на рівень холестерину у крові. Через півроку його уміст був уже на 23 % меншим, ніж на початку експерименту. Крім того, кожна з учасниць дослідження втратила близько 1,5 кг.
- Яблука покращують стан травного тракту. Яблука містять клітковину. Вона стимулює функцію кишечника і підтримує у нормальному стані мікрофлору шлунково-кишкового тракту, а також допомагає боротися з запорами. Крім того, яблучні органічні кислоти сприяють кращому поглинанню їжі, і також позитивно впливають на мікрофлору кишечника.