Відбивні з кабачків
«УЮТ» №27-2019
Страви з кабачків дуже популярні для літнього столу. Сьогодні приготуємо відбивні з кабачків – смачне і корисне овочеве блюдо. Та й в приготуванні дуже просте. Для приготування вибирайте молоді кабачки.
- кабачки – 500 г,
- молоко – 100 мл,
- яйця – 2 шт.,
- панірувальні сухарі – 100 г,
- сіль – 0,5 ч. л.,
- борошно – 3 ст. л.,
- чорний мелений перець,
- вершкове масло – 20 г,
- соняшникова олія – 2 ст. л.
Кабачки наріжте пластинами завтовшки 0,5-1 см. Отримані скибочки злегка відбийте з обох сторін. Поперчіть за смаком і обваляйте в борошні.
Яйца збийте з сіллю і молоком. В отриманий кляр занурте пластинки кабачків, після чого обваляйте їх у хлібних крихтах. Руками ущільніть паніровку. Викладіть їх на тарілку і відправте в холодильник на 10 хв. Це допоможе паніровці не відпасти при смаженні.
Розігрійте в сковороді вершкове масло й олію. Викладіть кабачки і смажте до рум’яної скоринки.
Готова страва з кабачків подавається з освіжаючим сметанним соусом: сметану жирністю 15 % змішайте з подрібненою зеленню, часником і дрібкою солі.
Сповіщення: Рецепти з кабачків | Газета "Уют"