Відкритий овочевий пиріг

овочевий пиріг

Бажаєте щось особливе на вечерю? Тоді один із найкрасивіших відкритих пирогів на картопляному тісті чекає не дочекається, щоб його скоріше покуштували. Начинку для цього красеня можна приготувати із заморожених овочів.

Борошно – 150 г, яйця – 3 шт., вершкове масло – 50 г, розпушувач – 1 ч. л., сіль – щіпка, картопля – 200 г, гарбуз – 200 г, цибуля – 150 г, болгарський перець – 200 г, мускатний горіх – 1 щіпка, чорний мелений перець, олія – 3 ст. л., молоко – 100 мл, твердий сир – 50 г, помідори – 300 г.

Поставте варитися картоплю.

Наріжте цибулю й помідори – великими півкільцями, перець і гарбуз – соломкою.

У глибокій сковороді розігрійте олію. Обсмажте спочатку цибулю, потім перець. Тушкуйте їх 3-4 хв. на середньому вогні.

Покладіть у сковороду гарбуз, через 3 хв. додайте помідори. Перемішайте, через 2-3 хв. приберіть сковороду з вогню. Приправте овочі мускатним горіхом, чорним перцем, посоліть і залиште остуджуватися.

Приготуйте тісто. Зварену картоплю розімніть без підливання рідини. Додайте вершкове масло і яйце. Підсипте борошно з розпушувачем, замісіть тісто.

Форму застеліть пергаментом. На дно викладіть тісто, руками розподіліть по дну і бортах форми. На тісто викладіть начинку, зробіть бортики.

Змішайте молоко з рештою яєць і тертим сиром. Отриманою сумішшю залийте начинку. Поставте форму в духовку, розігріту до 180 °C, на 40-50 хв.

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest