Відривний яблучний пиріг «Гармошка»
Приготуємо смачний відривний пиріг з яблуками. Дуже зручно не треба різати, просто відламуємо його руками. Прекрасне здобне м’яке тісто та яблука. Готується такий пиріг досить легко, а виходить дуже смачно. Такий пиріг сподобається і дітям, і дорослим. Спробуйте і готуватимете знову і знову.

Склад:
- Вода – 75 мл,
- молоко – 75 мл,
- вершкове масло – 180-200 г,
- цукор – 170 г,
- ванілін – за смаком,
- сіль – 1 щіп.,
- дріжджі – 7 г,
- яйця – 3 шт.,
- борошно – 530 г,
- яблука – 2 шт.,
- яєчний жовток – 1 шт.
Приготування
У глибокій мисці з’єднайте воду з молоком та яйцями. Перемішайте інгредієнти виделкою. Додайте до них 75 г м’якого вершкового масла та швидкорозчинні сухі дріжджі. Знову перемішайте продукти. Всипте в миску з сумішшю 90 г цукру, ванілін та сіль. Далі поступово додавайте борошно, у процесі змішуючи його з рідкою масою. Спершу замішуйте тісто в мисці, а потім перекладіть його на стіл.
Сформуйте вимішане м’яке тісто в шар, перемістіть його в миску і накрийте плівкою. Поставте тісто в холодильник на годину.
Тим часом очистіть яблука від серцевини, м’якоть разом із шкіркою наріжте слайсами. Можете збризкати їх лимонним соком.
Тісто, що підійшло, поділіть на 16 однакових частин, із кожної скачайте кульку. Кульки накрийте пакетом, залиште підніматися на 10 хв. Потім розкатайте кульки в однакові коржики (близько 11 см у діаметрі).
Форму для кексів вистеліть пергаментом. Кожен коржик змастіть вершковим маслом, посипте 1 ч. л. цукру. Викладіть поверх цукру 2 яблучні слайси у вигляді плода. Складіть коржики один на одного по 2-3 шт. за раз. Викладіть їх у форму горизонтально, накрийте пакетом і відправте в теплу духовку на вистоювання.
Через 30 хв. змастіть заготовку збитим жовтком. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 ⁰С духовці 35 хв.
Пирогу дайте повністю охолонути, полийте його цукровою або шоколадною глазур’ю.
Подавайте відривний яблучний пиріг до молока або какао.
«УЮТ» №51-16.12.2021