Відвар із вівса

Відвар із вівса

При сильному виснаженні організму (онкологічні захворювання, туберкульоз, алергія, кахексія) рекомендується пити відвар із вівса. У вівсі є калій, магній, фосфор, залізо, хром, марганець, цинк, нікель, фтор, йод та інші мікроелементи. Відвар із вівса зміцнює нервову систему, серце, легені, поліпшує склад крові й обмін речовин.

Готується він так: треба взяти 1 скл. зерна, промити в друшляку, залити 1,5 л теплої води і залишити на добу. Процідивши, поставити цей настій в емальованому посуді на вогонь, а тим часом зерно пропустити через м’ясорубку і покласти в киплячий настій. Варити треба 15 хв., перемішуючи дерев’яною ложкою.

Після цього охолодити і ще теплим протерти через сито.

Використану масу ще раз залити водою (1,5 л) і кип’ятити на цей раз 30 хв. Знову протерти через сито. Обидві 1,5-літрові порції відвару змішати. Пити відвар по 100-150 мл три-чотири рази на день із медом, діабетикам – без меду.

Протипоказань до застосування відвару вівса є, але невеликі. Не можна вживати продукт при індивідуальній непереносимості злаку, відсутності жовчного міхура і наявності ниркової та серцевої недостатності.

 «Погляд часу» №15-09.04.2020

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *