Вінегрет

Вінегрет

Класичний рецепт вінегрету виключає надмірності, демонструючи скромність і простоту. Але вінегрет – невичерпна тема для творчості. Одні господині готують його з оселедцем, інші додають варену квасолю, мариновані маслюки, куряче м’ясо або яйця. Продукти звичайні, а смак виходить незмінно гармонійним.

Квашена капуста – 500 г,
цибуля – 2 шт.,
морква – 4 шт.,
буряк – 3 шт.,
огірки – 2 шт.,
картопля – 3 шт.,
зелений горошок – 400 г,
оцет – 1 ст. л., сіль,
чорний мелений перець, олія, зелена цибуля за смаком.

Моркву, буряк, картоплю відваріть, очистіть. Наріжте їх дрібними кубиками. Так само наріжте огірки. Тонко нарізану цибулю полийте оцтом, залиште маринуватися на 15 хвилин.

У глибоку миску викладіть квашену капусту, додайте до неї мариновану цибулю, огірки, зелений горошок та інші подрібнені овочі. Якщо необхідно, посоліть салат, додайте мелений перець, заправте запашною соняшниковою олією і ретельно перемішайте.

FacebookTwitterPinterest