Виноградне варення з лимоном

Виноградне варення з лимоном
Виноградне варення з лимоном

Для варення з винограду беруть щільні, дозрілі, але не переспілі ягоди. Найкраще підходить сорт кишмиш, оскільки у ньому немає кісточок.

  • 1 кг винограду кишмиш,
  • 800 г цукру,
  • 1 лимон,
  • 200 мл води.

Виноград помити і зняти ягоди з гілочок.
Лимон помити й обдати окропом. За допомогою дрібної тертки зняти цедру. Вичавити сік і процідити його від кісточок.
Насипати у каструлю цукор і влити воду. Довести до кипіння на середньому вогні, щоб цукор розчинився. Зняти з плити.
Додати виноград, сік і цедру лимона. Перемішати і дати охолонути до кімнатної температури.
Повернути на вогонь, довести до кипіння. Знову зняти з вогню і дати охолонути. Повторити ще два рази.
Після третього варіння перелити гаряче варення у стерилізовані банки і закрити.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *