Випічка в дорогу
У дорозі ніяк не обійтися без поживного перекусу. Зручна порційна випічка – мафіни – ідеальний варіант для подорожі. Спечіть їх у паперових формочках, які продаються у відділах товарів для кухні.
Тісто:
- 195 г борошна,
- 1 ч. л. розпушувача,
- 0,5 ч. л. солі,
- по 95 г вершкового масла,
- цукру та меду,
- 2 яйця,
- 60 г сметани,
- 150 г чорниці.
Штрейзель (крихта):
- по 60 г борошна,
- подрібнених горіхів,
- цукру,
- вершкового масла,
- дрібка солі.
Для тіста змішати борошно, сіль, розпушувач. М’яке масло збити, всипати цукор, додати мед. Ввести яйця, розмішати. Всипати сухі інгредієнти.
Додати сметану, збиту до однорідного стану. Накрити тісто плівкою, поставити у холодильник на ніч. За цей час борошно вбере у себе вологу і випічка буде більш соковитою. Перед приготуванням у тісто додати ягоди, перемішати. Викласти тісто у паперові форми.
Для штрейзеля перемішати сухі інгредієнти. Холодне масло порубати. Додати до сухих інгредієнти. Швидко перетерти на крихту. Притрусити мафіни крихтою. Випікати у духовці, розігрітій до 180 °С, 30 хв.